Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains

Sestdienas receptes: Viegli un spridzinoši

Abas receptes var kombinēt vienā ēdienreizē – būs garšīgi paēsts, bet izpaliks smaguma sajūta, no kuras vasarā vēlams izvairīties. Pagatavot abus ēdienus ir viegli, un tas aizņems vien pusstundu!

Gaspačo ar grilētu papriku

Ļoti garšīga un atspirdzinoša zupa, kas patīkami atveldzēs karstās dienās. Ļoti vēlams, lai pasniegšanas brīdī gaspačo būtu patiešām kārtīgi atdzesēta

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: vienkārši

Daudzums: neliels katls ar zupu

Sastāvdaļas:

  • 6 nelieli tvirti gurķīši
  • 4 vidēji, gatavi tomāti
  • 1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā (400 g)
  • 2 vidējas svaigas sarkanās paprikas
  • puse no marinētu grilēto papriku burkas (670 g ir vesela burka) un arī puse no marinādes
  • 2 ēd. k. rīvmaizes saišķītis svaiga bazilika (vajadzēs tikai lapiņas)
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 ēd. k. ābolu etiķa
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Gatavošana

1. Sablendē trīs gurķus, no sēklām attīrītas svaigās paprikas, grilētās paprikas, svaigos un konservētos tomātus, trešdaļu no sarkanā sīpola, pusi bazilika, rīvmaizi, tomātu pastu, ābolu etiķi un sojas mērci.

2. Tad zupa jāgaršo un garšas jāpieregulē, pievienojot pēc vajadzības sāli, etiķi utt.

3. Gatavo zupu ievieto ledusskapī uz vairākām stundām atdzesēties (ja vajag ātri un vieta atļauj, liek saldētavā un / vai iemaisa ledus gabaliņus).

4. Pasniedz ar sīki sagrieztiem atlikušajiem gurķiem un sarkano sīpolu, svaigu baziliku un, ja vēlas, kukurūzas čipsiem. 


Sparģeļu uzkoda ar sieru 

Vienkārši pagatavojama uzkoda, kas garšo pēc atvaļinājuma pie Vidusjūras un skaisti izskatās. Ja vēlas, recepti var dažādot, pievienojot citu sieru vai pat vairākus, nekaitēs arī marinēti kaperi un garšaugi pēc patikšanas

Pagatavošanas laiks: 20 minūšu

Sarežģītības pakāpe: vienkārši

Daudzums: 2 porcijas 

Sastāvdaļas:

  • 1 buntīte sparģeļu (250 g)
  • olīveļļa
  • gabaliņš parmezāna tipa siera
  • sauja ķirštomātiņu
  • sauja zaļo olīvu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • svaiga raudene dekorēšanai

Gatavošana

1. Sparģeļiem nogriež cietos, koksnainos galus un pašus noblanšē. Tad smuki izkārto cepamtraukā, vispirms to ieziežot ar olīveļļu. Mazliet olīveļļas pārslaka arī sparģeļiem.

2. Virs sparģeļiem liek sieru – vai nu plānās skaidiņās, vai rīvētu.

3. Tad pārber uz pusēm vai šķēlītēs sagrieztus ķirštomātiņus un tāpat sagrieztas olīvas. Vēlreiz pārslaka olīveļļu, pārkaisa piparus, sāli pēc patikas un cep 200 grādos sakarsētā krāsnī kādas 12–15 minūtes.

4. Pasniedz siltu, dekorē ar svaigu raudeni vai citiem garšaugiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko