Gaspačo ar grilētu papriku
Ļoti garšīga un atspirdzinoša zupa, kas patīkami atveldzēs karstās dienās. Ļoti vēlams, lai pasniegšanas brīdī gaspačo būtu patiešām kārtīgi atdzesēta
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sarežģītības pakāpe: vienkārši
Daudzums: neliels katls ar zupu
Sastāvdaļas:
- 6 nelieli tvirti gurķīši
- 4 vidēji, gatavi tomāti
- 1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā (400 g)
- 2 vidējas svaigas sarkanās paprikas
- puse no marinētu grilēto papriku burkas (670 g ir vesela burka) un arī puse no marinādes
- 2 ēd. k. rīvmaizes saišķītis svaiga bazilika (vajadzēs tikai lapiņas)
- 1 sarkanais sīpols
- 1 ēd. k. sojas mērces
- 1 ēd. k. tomātu pastas
- 1 ēd. k. ābolu etiķa
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Gatavošana
1. Sablendē trīs gurķus, no sēklām attīrītas svaigās paprikas, grilētās paprikas, svaigos un konservētos tomātus, trešdaļu no sarkanā sīpola, pusi bazilika, rīvmaizi, tomātu pastu, ābolu etiķi un sojas mērci.
2. Tad zupa jāgaršo un garšas jāpieregulē, pievienojot pēc vajadzības sāli, etiķi utt.
3. Gatavo zupu ievieto ledusskapī uz vairākām stundām atdzesēties (ja vajag ātri un vieta atļauj, liek saldētavā un / vai iemaisa ledus gabaliņus).
4. Pasniedz ar sīki sagrieztiem atlikušajiem gurķiem un sarkano sīpolu, svaigu baziliku un, ja vēlas, kukurūzas čipsiem.
Sparģeļu uzkoda ar sieru
Vienkārši pagatavojama uzkoda, kas garšo pēc atvaļinājuma pie Vidusjūras un skaisti izskatās. Ja vēlas, recepti var dažādot, pievienojot citu sieru vai pat vairākus, nekaitēs arī marinēti kaperi un garšaugi pēc patikšanas
Pagatavošanas laiks: 20 minūšu
Sarežģītības pakāpe: vienkārši
Daudzums: 2 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 buntīte sparģeļu (250 g)
- olīveļļa
- gabaliņš parmezāna tipa siera
- sauja ķirštomātiņu
- sauja zaļo olīvu
- sāls, pipari pēc garšas
- svaiga raudene dekorēšanai
Gatavošana
1. Sparģeļiem nogriež cietos, koksnainos galus un pašus noblanšē. Tad smuki izkārto cepamtraukā, vispirms to ieziežot ar olīveļļu. Mazliet olīveļļas pārslaka arī sparģeļiem.
2. Virs sparģeļiem liek sieru – vai nu plānās skaidiņās, vai rīvētu.
3. Tad pārber uz pusēm vai šķēlītēs sagrieztus ķirštomātiņus un tāpat sagrieztas olīvas. Vēlreiz pārslaka olīveļļu, pārkaisa piparus, sāli pēc patikas un cep 200 grādos sakarsētā krāsnī kādas 12–15 minūtes.
4. Pasniedz siltu, dekorē ar svaigu raudeni vai citiem garšaugiem.