Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

SestDienas receptes

Sestdienas receptes: Priecīgi nolīgot!

Novēlu visiem skaistu līgošanu un garšīgi pavadīt arī Jāņu dienu, kad ne vienam vien, citējot Silmaču Kārlēnu, gribēsies kā sālīta vai skāba! Tad nu piedāvāju divas atspirdzinošas aukstās zupas: gan sāļo, gan saldo.

Sestdienas receptes: Viegli un spridzinoši

Abas receptes var kombinēt vienā ēdienreizē – būs garšīgi paēsts, bet izpaliks smaguma sajūta, no kuras vasarā vēlams izvairīties. Pagatavot abus ēdienus ir viegli, un tas aizņems vien pusstundu!

Sātīgie salāti

Turpinās pavēsais maijs, tāpēc abas salātu receptes šoreiz sātīgas – vienā par sātu parūpējas vistas gaļas piedeva, otrā – jaunie kartupelīši. Abās receptēs izmantoti marinēti kaperi, kā arī kaperu marinādes piedeva, kas salātiem piešķir tīkami sāļīgu noti.

Māmiņdienas gardumi

Šomēnes gatavosim salātus – gan svaigus, zaļus un kraukšķīgus, gan siltus un sātīgus, ar dažādiem aizdariem un mērcītēm. Protams, pa starpu būs arī kāda cita recepte, piemēram, kūka, jo maijā ir gana daudz svinamu dienu, sākot ar Māmiņdienu un beidzot ar izlaidumu sākuma laiku.

Labās nezāles un skābenes

Nātres, gārsas un pieneņu lapas jau pieejamas pārpārēm – atrodi tik tīru dabas nostūri un šķin! Daba piedāvā labumus par velti, grēks būtu nepacienāties ar veselīgiem zaļumiem, vai ne? Bet dārzos daudziem jau pirmās skābenītes – ja ne dobēs, tad siltumnīcās jau ir, un, starp citu, redzēju arī lielveikalā, iepakotas kā salātus kastītēs.

Garšīgas Lieldienas!

Svētki ir izņēmums, tāpēc mēneša tēma "pirmie, svaigie, zaļie" šoreiz paliek otrā plānā. Galdā un saulītē celsim vieglu kūciņu un pašgatavotu majonēzi. Tomēr, arī svinot Lieldienas, neaizmirsīsim par kraukšķīgiem un veselīgiem zaļumiem!

Sestdienas receptes: Apēd zaļo!

Šoreiz brokastīm vai launagam piknikam sātīga spinātu omlete tortiljā, savukārt pusdienās vai vakariņās – garda un savā ziņā ekskluzīva zupiņa. Jo lakšu sezona, kā zināms, ir diezgan īsa – jāēd, kamēr ir!

Veselīgi garšīgais pavasaris

Ar "pirmajiem, svaigajiem, zaļajiem" šomēnes domāts viss, kas pavasarī gadu no gadu iepriecina: zaļie lociņi un mikrozaļumi, pirmie redīsi un sparģeļi, spināti un skābenes, pirmās ēdamās nezālītes un tā tālāk. Būs garšīgs un veselīgs aprīlis!

Perfektas uzkodas

Lai arī vēl pavēss, pavasaris sāk prasīt savu – gribas ko vieglāku un interesantāku garšās, vai ne? Šoreiz abas receptes uzskatāmas par uzkodām, viena ar zaļajām pākšu pupiņām pasniedzama silta, otra, kur humoss ar burkāniņiem, kā aukstā. Abas labas!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide