Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SestDienas receptes

SestDienas receptes: Mīlestība turpinās!

Šajā reizē padalīšos ar diviem ēdieniem, kurus pats gatavoju un baudīju mīlētāju dienā pirms nedēļas. Protams, taizemiešu stilā, jo aukstajā laikā nevaru iedomāties neko labāku par šo! Abi ēdieni neprasa ilgu stāvēšanu pie plīts – divatā šiverējot pa virtuvi, tos var pagatavot apmēram pusstundas laikā. Un rezultāts ir fantastiski labs, tagad pat var teikt: gluži kā restorānu laikos!

SestDienas receptes: Pak čoi uzkoda pikantā mērcē

Interesantie Āzijas kāpostiņi ir ļoti garšīgi izmantojami gan karijos, gan zupās, gan vienkārši kā uzkoda. Tos var viegli apcept, tvaicēt un ēst arī salātos svaigā veidā, tikai ar vienu lietu gan jārēķinās: pak čoi ir šķiedraini, un, ja tos gatavo, lapas nesagriežot, nāksies norīt teju veselus. Bet citādi – garšīgi un veselīgi!

SestDienas receptes: Klasika jaunās garšās

Kā jau solīts, šomēnes ik SestDienā viena zupas recepte un piedevās kāda uzkoda, kas sader gan ar konkrēto zupu, gan pagatavojama tāpat vien, atsevišķi. Šoreiz veģetāra šķelto zirņu zupa ar garšvielām, bet komplektā – ātrās tortiljas ar kazas siera bumbiņām, bekonu un rozmarīnu.

SestDienas receptes: Priecīgus un garšīgus Ziemassvētkus!

Šie būs savādi Ziemassvētki, bet tomēr – mēs svinīgi un cerīgi centīsimies tos nepazaudēt. Ir daudzi, kuriem šie ir mīļākie un visvairāk gaidītie svētki, bet vienmēr īpaši tie ir bērniem. Tāpēc lielie saņemas, cep un vāra, un klāj galdu, lai mazie to redz un notic, ka svētki ir tādi paši kā vienmēr! Šoreiz tīrā bauda pieaugušajiem (un gan jau arī bērniem garšos) – izcils lasis, bet visiem kārumniekiem – saldi jo saldi un garšīgi cepumiņi.

SestDienas receptes: Trešajai adventei par godu

Visiem novēlu jaukas brīvdienas un vienkāršus priekus! Šīs dienas mums nevienam nav vieglas, bet, pagatavojot kaut ko "ātri un garšīgi", tomēr kļūst labāk, vai nav tiesa? Turpinām gaidīt svētkus, un šoreiz – salāti kā pamatēdiens, bet desertā karamelizēti rieksti!

SestDienas receptes: Ātrie sautētie kāposti

Bez ātrvārāmā katla un pat bez ilgas sutināšanas, toties ar garšvielotu noti. Mūsu pašu vienkāršā kāpostgalviņa ir veselīga, pieejama un izmaksās lēta. Bet, pieliekot nedaudz izdomas, parastu kāpostu var pagatavot ne tikai garšīgi, bet arī ātri un interesanti.

SestDienas receptes: Cūkas filejas šķēlītes sinepju mērcē

Fileja noteikti nav tas cūkgaļas gabals, kuru bieži gatavo, – nē, lielākoties cilvēki pērk šķiņķi un varbūt vēl arī karbonādi. Taču cenas ziņā fileja ir tikai nedaudz dārgāka par karbonādi un ir tā vērta! Galvenokārt tāpēc, ka neticami ātri pagatavojama.

SestDienas receptes: Galdā tītars!

Iedomājoties putna gaļu, vairākumam prātā nāk vista, vai ne? Vēl varbūt pīle, bet tas jau izklausās smalkāk. Gandrīz tikpat smalki kā paipalas, irbītes un fazāni. Bet vēl ir viens putns, kurš it kā nav nekāds deficīts un arī ne no dārgākajiem, taču latviešu galdā nonāk retāk, nekā vajadzētu. Tas ir tītars!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide