Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 16. janvāris
Lida, Lidija

SestDienas receptes

Zaļi un spirdzinoši

Lai arī cik dīvaini šķistu ziemas laikā izcelt zaļumus, tas tomēr ir loģiski, jo janvāris ir zināmas atslodzes mēnesis – gan tādā nozīmē, ka visas lielās svinēšanas ir aiz muguras, gan tāpēc, ka gluži dabiski pēc štovētajiem kāpostiem, zirņiem ar speķi, rasoliem, pīrāgiem un dažādiem dzērieniem gribas ievērot rāmāku ēšanas režīmu. Tāpēc šomēnes celsim godā un galdā dažādus ziemā pieejamus zaļumus, šoreiz kinzu!

Laimīgu Jauno gadu!

Jaunā gada pirmās receptes ir klāt, un, lai gan sviesta mēnesis jau beidzies, svētkiem tas piestāv un arī Jaunajā gadā netiek žēlots. Kad tad vēl kārtīgi pamieloties? Atturēties un tievēt droši varēs vēlāk – no nākamā numura apsolām atslodzes mēnesi. Bet tagad – lai labi garšo!

Vienkārši un garšīgi

Ar šīm divām receptēm noslēdzam sīpolu un ābolu mēnesi – protams, tikai žurnālā, ne jau dzīvē! Jo sīpoli un āboli ir mūžīgas vērtības, kas ik dienas bagātina mūsu ēdienkarti. Šoreiz elementāri pagatavojama ābolu plātsmaize un tikpat vienkārša sīpolmērce, kas garšo kā restorānā.

Novembra jaukumi

Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!

Labumi svētku galdam

Valsts svētki ir īstais laiks, lai uzklātu kopīgu un nedaudz svinīgu pusdienu vai vakariņu galdu un visi sapulcētos kopā. Tāpēc šoreiz receptes iedvesmai gan šim mirklim, gan citām kopā sanākšanām!

Omulība virtuvē

Šoreiz abas receptes ir rudenīgi smaržīgas un garšīgas – viena ir kārtīgs pamatēdiens, otra našķis tumšajiem novembra rītiem vai vakariem. Bet abas var droši celt galdā, atzīmējot Lāčplēša dienu!

Abi veselīgi un gardi!

Novembri pasludinu par sīpolu un ābolu mēnesi, jo, pirmkārt, nevarēju izšķirties, kuru izcelt, otrkārt, abi ir ļoti piemēroti sezonai. Un, treškārt, ar saldajiem ēdieniem esmu vairāk "uz jūs", bet šomēnes, pateicoties āboliem, būs arī pa kādam desertam un kūkai!

Gardās ķirbju uzkodas

Šoreiz abās receptēs uzkodas – viena tāda sātīgāka, siltais variants, otra kā papildinājums uzkodu platei ar grauzdiņiem. Ceptas ķirbja šķēles ar sieru un ķirbju sēklu sviests – aiziet, pamēģiniet!

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta ķirbja šķēlēm sanāca gan humoss uzkodām, gan pamatēdienā ķirbju un kartupeļu biezenis.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide