Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SestDienas receptes

SestDienas receptes: Vienkāršie vēderprieki

Augusts ir klāt, un šomēnes gatavosim vienkāršus pusdienu ēdienus ar uzsvaru uz zivīm – vismaz viena no receptēm būs zivju mīļotājiem. To jau visi zina, ka zivis ir veselīgas un, ja nu kāds vēl šaubās, – arī garšīgas un daudzveidīgi pagatavojamas. Taču pārejā no bezplīts ēdieniem uz zivīm vēl arī viena pavisam ierastās aukstās zupas modulācija ar pikantu noti. Vasara ir diezgan īsa, tāpēc augustā tā jābauda, cik vien atļauj laikapstākļi, atvaļinājuma iespējas un visi citi apstākļi. Ēdiens ir diezgan būtiska baudīšanas sastāvdaļa, bet ar piebildi: mazāk laika gatavošanai, vairāk atvēlot nesteidzīgai pasēdēšanai un izbaudīšanai!

SestDienas receptes: Spirdzinoši vasarīgi

Pēc saulainā un karstā jūnija noslēguma, kas bija skaisti un tomēr arī mazliet nogurdinoši, šajā mēnesī nolēmām pieturēties pie tādām receptēm, kas neprasa stāvēšanu pie karstas plīts. Un šādiem ēdieniem ir vēl kāds pluss: lielākoties tie ir pagatavojami daudz ātrāk, jo nekas nav jāvāra, jācep vai jāšmorē, bet kārtīgs ēdiens gatavs!

SestDienas receptes: Griķu pārvērtības

Sociālajos tīklos jau sāk klejot šādi un līdzīgi joki: "Skat, daudzi dalās ar visādām receptēm, bet – kur ir slavenie GRIĶI?! Kad beidzot ēdīsim tos?" Lūdzu, šoreiz divi ēdieni ar griķiem! Jāpiebilst, ka griķi neapšaubāmi ir vieni no uzturvērtības ziņā visvērtīgākajiem graudaugiem, tāpēc jau tos ārkārtas situācijas sākumā cilvēki tik ļoti pirka. Bet ko vēl tādu interesantu no griķiem pagatavot, izņemot tradicionālos veidus – vārītus griķus ar maltās gaļas mērci un tamlīdzīgi? Ir varianti, ir! Šajās divās receptēs griķi parādās neierastos veidos – varat droši rīkot degustāciju un likt minēt, kas ir sastāvā!

Sestdienas receptes: Ar svētku sajūtu

Pulcēšanās pie balti klātiem galdiem šogad iespējama vienīgi ģimenes lokā, bet vai tāpēc izlaidīsim šo jau iedibināto, jauko un vienlaikus svinīgo tradīciju? Nē, mēs to darīsim katrs savās mājās, jo cilvēks ir tā iekārtots, ka zināmu sirdsmieru var gūt tieši lietās un notikumos, kas ir paredzami un kontrolējami. Tāpēc šoreiz, domājot par maija sākuma brīvdienām un valsts svētku pusdienām, atkāpsimies no jebkādiem priekšrakstiem un vienkārši pagatavosim kaut ko gardu un ne tik ikdienišķu. Lai jums skaisti svētki un pirmais tosts – par Latviju!

SestDienas receptes: Kārtīgai talkas dienai

Laiciņš beidzot kārtīgi iegriežas pavasara zīmē – laimīgie tie, kuri var kārtīgi izstaigāties, izskrieties vai vismaz pastrādāt svaigā gaisā! Jā, arī kārtīga talka ir uzskatāma teju par sportisku aktivitāti, ja vien nesastrādājas par daudz. Bet citādi – kurš daudz strādā fiziski, tam pienākas arī kārtīgi paēst, uzņemot olbaltumvielas un enerģiju. Tāpēc šoreiz – talciniekiem un vispār kustīgiem cilvēkiem piemērotas brokastis ar stinšu omleti, bet pusdienās – pastas sacepums ar sieru, papriku un asajiem halapenjo pipariem.

SestDienas receptes: Garšīgas Lieldienas!

Turpinot dzīvoties pa mājām, nedrīkst tomēr aizmirst arī par svētkiem. Lieldienas ir klāt! Pulcēšanās, kopīga olu ripināšana parkos un šūpošanās šogad daudziem izpaliks, tāpēc atliek jauka pasēdēšana pie ģimenes galda. Tad nu cenšamies pagatavot kaut ko garšīgu un lieldienīgu, tāpēc šoreiz – vitaminizēti un vienlaikus sātīgi dārzeņu salāti ar olām, tunci un anšoviem, bet desertā – burvīga siera kūka ar banāniem.

SestDienas receptes: Aukstas, siltas un zaļā krāsā

Noslēdzot mēnesi bez gaļas, galdā ceļam zaļās sojas pupiņas. Bagātīgs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, turklāt skaistā, koši zaļā krāsā – sojas pupiņas ir brīnišķīgs produkts! Tieši to krāsa ir īpašs pluss, kāpēc sojas pupiņas pievienot zupām, sautējumiem un rīsiem. Šoreiz divas ātras uzkodu receptes – viena siltā, otra aukstā.

SestDienas receptes: Sātīgi un garšīgi – sēnes un tofu

Februāris turpinās, un šomēnes mēs gatavojam bez gaļas, vienlaikus meklējot dažādas alternatīvas, kā nodrošināt organismam nepieciešamās uzturvielas. Turpinām arī iepazīt produktus un jaunas gatavošanas pieejas, tādēļ šoreiz vienā no receptēm gatavoju tofu, ko, atklāti sakot, nekad līdz šim nebiju pat iedomājies darīt. Sanāca labi, priecājos par jauno pieredzi un ar mierīgu prātu iesaku arī citiem!

SestDienas receptes: Ar itāļu izcelsmi latvieša virtuvē

Šoreiz divi ēdieni ar itāļu izcelsmi – pirmais ir gnocchi, ko pie mums savādi mēdz saukt vismaz manām ausīm pagalam nepiemērotā vārdā – ņoki –, un tad tas šķiet jau pavisam cits produkts. Un otrs ir focaccia – vienkārši un ātri pagatavojama plānā maize, ko pats omulības labad dažādās variācijās cepu teju katrās brīvdienās kopā ar pankūkām bērniem.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide