Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makaroni ikdienai un svētkiem

Vienkāršas receptes – gardas pusdienas vai vakariņas.

Šonedēļ, kad atkal atgriezies aukstums, gribas ēst sātīgāk. Tādam gadalaikam, kad ne īsti vasara, ne ziemīgs pavasaris, noderēs makaronu ēdieni – sātīgi, garšīgi, vienkārši pagatavojami.

Par makaroniem saldā krējuma mērcē teikšu tā – šo vienkāršo recepti īpašu dara bagātīgā, krēmīgā mērce, kas aromatizēta ar mazu šķipsniņu svaigi malta muskatrieksta.

Makaroni ar lasi un kaperiem ir piemērs tam, kā vārda tiešā nozīmē pavisam viegli vienkāršām vakariņām piešķirt svētku ēdiena statusu.

Makaroni ar cauraudzīti ir īsteni latvisks ēdiens. Lai labi garšo!

 

Makaroni ar cauraudzīti un olām

Sastāvdaļas: 500 g garo makaronu (spageti vai lentveida), 200 g viegli kūpināta cauraudzīša, 1 sīpols, 3 olas, 250 g cietā siera, eļļa apcepšanai, 200 ml saldā krējuma, sāls, pipari pēc garšas, zaļumi dekorēšanai (baziliks, timiāns)

Pagatavošana

1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. 2. Pannā sakarsē eļļu un liek gabaliņos sagrieztu cauraudzīti, apcep. 3. Kad cauraudzim sāk tecēt ārā tauki, pievieno sakapātu sīpolu un turpina cept apmēram minūti. Pēc tam nogriež liesmu mazāku un sautē apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. 4. Bļodiņā kopā sakuļ saldo krējumu, olas, sieru, sāli un piparus. 5. Uz pannas cauraudzim pievieno novārītos makaronus un visu izmaisa. 6. Sakulto olu un krējuma mērci pārlej spageti, izmaisa, lai mērce pārklāj visus spageti, apmēram pusminūti izkarsē un ņem nost no plīts. 7. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem – baziliku vai timiānu.

 

Makaronu sacepums saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas: 2 ēd. k. sviesta, 230 ml saldā krējuma, 400 g makaronu, 400 g tomātu savā sulā, 50 g cietā siera, sāls, pipari pēc garšas, šķipsna svaigi rīvēta muskatrieksta, 1 zariņš timiāna

Pagatavošana

1. Sālsūdenī vāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, tos nokāš. 2. Sviestu kopā ar 150 ml saldā krējuma uzvāra, pievieno sāli un piparus. Noņem no plīts. 3. Makaronus liek karstumizturīgā traukā. Pārliek pāri sakapātus konservētos tomātus, pārlej ar sviesta un saldā krējuma mērci un liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep apmēram 20 minūtes. 4. Sarīvē sieru un sajauc ar atlikušo krējumu un rīvētu muskatriekstu. Iemaisa timiāna lapiņas. Visu kārtīgi samaisa. Izņem makaronus no krāsns, pārliek ar sagatavoto maisījumu un liek cepeškrāsnī. Cep vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis un sācis veidot brūnu garoziņu. 5. Pasniedz nekavējoties.

 

Svētku makaroni ar lasi un kaperiem

Sastāvdaļas: 500 g makaronu, 3 ēd. k. olīveļļas, 400 g laša filejas, 90 ml svaigi spiestas citronu sulas, 4 pavasara sīpoliņi, 1,5 ēd. k. kaperu, 375 ml saldā krējuma, 2 ēd. k. sakapātu pētersīļu, sāls, pipari

Pagatavošana

1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. 2. Dziļā pannā uz mērenas uguns uzkarsē eļļu un apcep lasi – 3 minūtes no katras puses. Apslaka ar citronu sulu. 3. Lasi izceļ no pannas, liek uz šķīvja un sadala gabaliņos. 4. Pannā lej saldo krējumu, ieber garšvielas, pavasara sīpoliņus, visu izmaisa un pakarsē, līdz krējums uzmet burbuli. 5. Mērcē iemaisa makaronus, kaperus, lasi un pētersīļus. 6. Uzmanīgi samaisa un nekavējoties pasniedz. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko