Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Ēdieni

Vēlam rudenim

Kad rudens lapas gandrīz nobirušas un gaisā jūtama mitra, rūgtena trūdu smarža, kad dienas kļūst arvien tumšākas un šādā puskrēslā iepriecina koši oranžie ķirbji un krāsainās krizantēmas, klāt ir veļu laiks, Halovīns, Visu svēto un Visu dvēseļu diena.

Michelin zvaigzne piešķirta arī restorānam John Chef's Hall

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī Michelin Guide 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp Michelin kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam John Chef's Hall, kā arī zvaigzni saglabājis restorāns Max Cekot Kitchen, informēja Michelin Guide pārstāvji.

Kartupeļi sader ar gaļu, zivīm, pienu un olām

Turpinot pagājušajā nedēļā aizsākto tēmu par aizspriedumiem un patiesību kartupeļu izmantošanā uzturā, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone atspēko vēl vienu ļoti populāru aizspriedumu – ka kartupeļus nedrīkst ēst kopā ar gaļu.

Vieniem gardums, citiem – fui un pē!

Dažādos pasaules nostūros cilvēkiem ir atšķirīgi ēšanas paradumi, kas nereti veidojušies tāpēc, ka konkrētajā vietā kāds pārtikas produkts ir pieejamāks par citiem. Taču tas nav vienīgais faktors. Ķengura, aligatora vai haizivs gaļa Latvijā nav īpaši populāra tieši tāpēc, ka šie dzīvnieki te nemājo, taču vairākums mūsu valsts iedzīvotāju nav nekādā sajūsmā arī par zirga gaļu (par suņa un kaķa gaļu nemaz nerunājot). Kādas ir gaļas ēšanas tradīcijas dažādās valstīs, un no kā tās atkarīgas?

Angļu porcelāns un olu trauciņš

Iepriekšējā reizē sāku stāstīt par dažādiem mūsdienu virtuves piederumiem, kas ne vienmēr bijuši tik pašsaprotami. Šoreiz turpināšu ar angļu porcelānu un olu trauciņu.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide