Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Komiķis izmanto modernās tehnoloģijas un rada Obamas simulāciju

ASV kinorežisors un komiķis Džordans Pīls, izmantojot moderno digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas, radījis īsi video rullīti, kurā, izmantojot bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas simulāciju, brīdina par viltus ziņu riskiem.

Modernās tehnoloģijas, pateicoties mākslīgajam intelektam un datoru veikspējai, var izdarīt arvien neticamākas lietas, tagad gan mediju speciālisti, gan informāciju tehnoloģiju eksperti brīdina, ka viltus ziņu radītā apjukuma un maldu draudi sabiedrībā vēl tikai pieaugs.

Jaunākās tehnoloģijas, izmantojot video arhīvus, var izveidot ļoti ticamas "digitālās lelles", kuras to izveidotājs var kontrolēt līdz pat kustībām un balss intonācijas specifikām. 

Lai demonstrētu šos draudus, ASV režisors un komiķis Džordans Pīls izmantoja Baraka Obamas lelli, lai vienlaikus gan pasmietos par šī brīža prezidentu Donaldu Trampu, gan brīdinātu par viltus ziņu izplatību.

Zemāk skatāms video, kurā šķietami runā Obama.

"Mēs esam ērā, kur ienaidnieki var likt cilvēkiem pateikt lietas, kuras viņi nekad nav teikuši," saka režisora kontrolētā Obamas simulācija. 

"(..) prezidents Tramps ir pilnīgs muļķis. Redzat, es nekad neteiktu šis lietas, vismaz ne publiskā uzrunā, bet kāds cits teiktu, piemēram, Džordans Pīls," video turpina Obama un blakus parādās kadrs ar komiķi, kurš ieliek savus vārdus digitālā eksprezidenta mutē. 

Pīls video noslēdz sakot, ka cilvēkiem ir jāpaļaujas uz uzticamiem medijiem un pašiem jācīnās, "lai mēs nenonāktu kaut kādā sačakarētā distopijā".

Top komentāri

trusis nejaukais
t
peertikju humors..fck un bitches, tas ir vinju liinenis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko