Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

No 1.decembra automašīnas obligāti jāaprīko ar ziemas riepām

No 1.decembra transportlīdzekļi Latvijā obligāti ir jāaprīko ar ziemas riepām, portālu Diena.lv informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

No 1.decembra līdz 1.martam automobiļu un autobusu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabju riteņiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Automobiļus, autobusus un to piekabes, kam riteņi aprīkoti ar radžotām riepām, drīkst izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam. Radžot atļauts tikai ziemas apstākļiem piemērotas riepas, savukārt uz transportlīdzekļa vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas, proti - vasaras un ziemas riepas. Auto riepu protektora dziļums mērīšanas zonā jābūt 4 mm vai dziļākam.

Vides aizsardzības un piesārņojuma mazināšanas nolūkos izmantotās riepas jānogādā tām speciāli paredzētās vietās, piemēram, lielgabarīta atkritumu savākšanas laukumos vai jānodod uzņēmumiem, kuriem ir riepu sadedzināšanai, pārstrādei vai apglabāšanai nepieciešamā atļauja.

Prasības par ziemas riepu obligātumu nosaka Ceļu satiksmes noteikumi, bet autovadītāju ziņā ir izvēle - riepas ar vai bez radzēm. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, policijas piemērojamais sods par braukšanu ar ziemas apstākļiem nepiemērotām riepām ir 20 lati.

Starptautiskā Automobiļu federācija apkopojusi būtiskākās prasības un nosacījumu braukšanai ziemā gan mūsu kaimiņvalstīs, gan valstīs, kas varētu būt Latvijas iedzīvotāju galamērķis ziemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko