Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar dejām un dziesmām ieskandināt pavasari. Bērnu TDA Dzintariņš ar koncertiem svinēs 70. jubileju

Bērnu tautas deju ansambļa Dzintariņš mākslinieciskās vadītājas Sanitas Misikas karjera ar kolektīvu ir saistīta cieši un ilgi. Kā mazu meiteni triju gadu vecumā viņu pieteica Dzintariņā: "Lai tiktu dejot, bija jāiztur konkurss divās kārtās. Es patiešām atceros to lielo, skaisto zāli, burzmu, kņadu un uztraukumu. Uz skatuves sēdēja skolotāja Zinaīda Zeltmate un ar stingru skatienu visus vēroja."

Vispār TDA Dzintariņš pirmsākumi meklējami pirms 70 gadiem. Šajā kolektīvā tika ielikti stingri dejas soļu pamati, un pēcāk Sanita aizgājusi dejot profesionālajā Valsts deju ansamblī Daile. "Kad to likvidēja, atgriezos Dzintariņā kā repetitore un nu jau piekto gadu esmu kolektīva vadītāja." Dzintariņā pirmos dejas soļus iemācījušies daudzi dejotāji.

Šogad Dzintariņš 25. maijā Rīgā uz Nacionālā teātra skatuves svinēs 70 gadu jubileju, kurā būs zelta fonda dejas, ko izdejos gan pašreizējie, gan ansambli absolvējušie dejotāji no dažādām paaudzēm. Starp citu, uz skatuves būs arī vectētiņš ar mazmeitām, jo tieši paaudžu pārmantojamība ir kolektīva pastāvēšanas pamatā. Bet, lai dejotājus sagatavotu lielajam uznācienam, Dzintariņš dodas pavasara koncertturnejā ar jubilejas koncerta pirmo daļu.

Tai ir simbolisks nosaukums Putnu dziesmas. Pirmie koncerti notiks 1. martā Ventspilī un 2. martā Liepājā. Līdz lielajam jubilejas pasākumam paredzēti 12 koncerti visā Latvijā. Lailas Kirmuškas režisētā koncertuzveduma Putnu dziesmas pamatā ir Raimonda Paula un Guntara Rača jauno dziesmu programma, kuru izpildīs bērnu vokālais ansamblis Dzeguzīte un TDA Dzintariņš. Piedalīsies aktieri Jānis Kirmuška vai Edgars Lipors. Sanita Misika un Dzintariņa repetitori Viesturs Juris Lammass un Līga Indriksone iestudējuši jaunas dejas.

"Kolektīvā ir ap 150 dalībnieku, un koncertos arī visiem tiks dota iespēja būt uz skatuves. Ņemot vērā vīrusu neprognozējamo dabu, dejas veidotas tā, lai tās varētu pirms koncertiem pielāgot dejotāju skaitam. Bet skatītāji jau to nemanīs! Visgrūtāk ne tikai koncertos, bet arī mēģinājumos ir tikt galā ar vismazākajiem. Viņi ir lieli mākslinieki ar ambīcijām un mainīgu garastāvokli. Viszinātkārākie ir sākumskolas bērni, kuri deju sakarā patiesi grib noskaidrot, kā katrs putns kustas. Viņi ir lieli vērotāji, jautātāji, apzinīgi un izpildīgi dejotāji. Bet vecākā grupa – jau prātīgi un pieredzes bagāti dalībnieki," raksturo S. Misika.

Deju uzvedums Putnu dziesmas būs skatāms arī 8. martā Ādažos, 9. martā Ulbrokā un Siguldā, 10. martā Jelgavā, 15. martā Cēsīs, 16. martā Jēkabpilī un Balvos, 17. martā Ogrē, 19. martā Rīgā un 23. martā Salacgrīvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja