Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kultūrtelpa Točka sestdienās aicina uz laikmetīgās dejas izrādēm un diskusijām

Kultūrtelpa Točka sestdienās aicina apmeklētājus uz dejas rezidencēs tapušām dejas izrādēm un performancēm, informēja kultūrtelpas pārstāvji.

12. septembrī plkst. 18 savu rezidencē tapušo darbu Zelta dendijs piedāvās horeogrāfs Rūdolfs Gediņš, Horeogrāfs par darbu saka: "Es vēlos pretoties pieradumam izplānot darbības pirms piecelšanās kājās. Vēlos atļaut konceptuāli nepamatot katru trajektoriju, pirms izdarīts pirmais solis. Es izvēlos apstākli, kas ietekmē mana ķermeņa attiecības ar apkārtni, ieeju konkrētā telpā un skatos, nē, aktīvi piedalos tajā, kas notiek."  Savukārt horeogrāfe Anete Tambaka skatītājiem izrādīs Islandes rezidencē On the Edge aizmetņus guvušo, bet Točkā attīstīto performanci Tu ņirdz kā zirgs, kas pēta kritiku kā nenoliedzamu ikdienas sastāvdaļu gan sadzīvē, gan sociālajos tīklos.

Pirms dejas izrādes plkst. 16 notiks diskusija Vairāk feministes, vairāk feministus, kurā uzaicinātie diskusijas dalībnieki – publiciste, grāmatas Mūsējās autore Santa Remere, filozofs Igors Gubenko, feminisma mākslas kuratore un pētniece Jana Kukaine, filozofs, publicists, Jesajas Berlina Centra vadītājs Helmuts Caune – diskutēs par to, kāpēc mūsu sabiedrībā tik daudzi iestājas par vienlīdzību, bet baidās sevi atzīt un nosaukt par feministiem.

19. septembrī plkst. 18 rezidencē tapušo darbu izrādīs jaunā horeogrāfe Līga Ūbele. Izrāde, procesā Saņem sevi rokās būs par prokrastināciju un to pavadošiem pārmetumiem sev. Darba autori nepamet sajūta, ka viņa jau vairākus gadus ik dienu dzīvo prokrastinācijas stāvoklī – nepārtrauktā cīņā ar sevi, bailēs par neizdošanos, nemitīgi laužot solījumus sev un nereti arī citiem. Ir radusies ilūzija, ka viņa vienmēr ir aizņemta, vienmēr starp neskaitāmiem uzdevumiem un dažādām dzīves lomām. Pat ja no malas izskatās, ka viņa laiski guļ pludmalē, galvā ir panika, jo tik daudz kas jāpaspēj… tomēr viņa neko no tā nedara un turpina sauļoties. Nekad nekas nešķiet paveikts, pat ja tas tāds ir. Nekad nekas nešķiet gana labi izdarīts, pat ja daudzi to par tādu atzīst, jo ik reizi, kad kāds pasaka: "Paldies par darbu," viņa atceras visas tās reizes, kad Netflix pavadībā mazgāja traukus, nevis strādāja pie izrādes.

Šajā vakarā būs arī iespējams noskatīties horeogrāfes Janas Jacukas izrādi Viss būs labi, kura ir Janas stāsts par ģimeni un pieaugšanu, kas sākas ar spilgtu epizodi bērnībā un ved cauri trauslām meitas un tēva attiecībām.

26. septembrī būs skatāms Elīnas Gediņas rezidences darbs Pastaiga tempā jeb andante con moto. Savukārt 3. oktobrī notiks teatrāls kopdejas elektroniskās mūzikas pasākums, kura autori ir profesionāli teātra un dejas entuziasti Marija Linarte un Rūdolfs Gediņš. 10. okotobrī pirmizrādi piedzīvos horeogrāfu Dmitrija Gaidjukēviča un Alda Liepiņa izrāde ar noteikumiem Atved mani mājās un horeogrāfes Agneses Bordjukovas rezidences darbs.  Rezidenču darbu izrādīšana noslēgsies 17. oktobrī ar horeogrāfju Alise Madara Bokaldares un Marijas Saveiko kopdarbu un LKA 3. kursa studentu Simonas Ozolas, Edvarda Krūmiņa un Ģirta Dubulta izrāde Viss kārtībā.

Katru sestdienu plkst. 16 kultūrtelpā Točka norit diskusijas, kuru apmeklējums ir bez maksas ar iespēju apskatīt arī izstādes Točka 3. stāva ekspozīciju. Diskusiju tēmas un aicinātos ekspertus katras nedēļas sākumā iespējams uzzināt kultūrtelpas Facebook vai Instagram profilos.

Līdz pat 18. oktobrim kultūrtelpā Točka no trešdienas līdz svētdienai iespējams aplūkot izstādes Točka un Laiks. Pieredzēt teātra izrādi Heda. Human, kura skatāma līdz 26. septembrim. Bet no 1. oktobra skatītājiem tiks piedāvāta jauna izrāde Repetitive, ko veido jaunais režisors Mārtiņš Zvirbulis kopā ar scenogrāfi Paulīni Kalniņu un horeogrāfi Alisi Madaru Bokalderi.

11.okotobrī pirmizrādi piedzīvos izrāde Kas ir plāns B?, kurā kopā ar vietējiem Sarkandaugavas bērniem tiks risināti Sarkandaugavas infrastruktūras jautājumi un veidots nākotnes Rīgas redzējums. 11. oktobrī kultūrtelpā būs skatāma apvienības PERFOrācija izrāde Plastmasa huligāni, kas tapusi pēc Agneses Vanagas tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem.

Biļetes uz pasākumiem iegādājamas tikai internetā www.mobilly.lv vai aplikācijā Mobilly

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja