Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Norisināsies baleta zvaigžņu Zita Errs un Lita Beiris jubilejas koncerts Svētki dejai

VEF Kultūras pilī 19. decembrī plkst. 19 Latvijas Profesionālā baleta asociācija ielūdz uz baleta zvaigžņu Zitas Errs un Litas Beiris jubilejas koncertu Svētki dejai.

Koncertā piedalīsies: Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki, Rīgas Baleta skolas audzēkņi, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Igaunijas Nacionālā baleta mākslinieki, Riga City jazz dance, Tukuma deju skola Demo, deju ansamblis Karuselis, Tāļa Sila dejas akadēmijas audzēkņi, deju skola Benefice, TDA Dancis, Zitas Errs studijas audzēkņi, DA Daiļrade. Koncertu vadīs Valters Krauze.

Balets ir viena no izteiksmīgākajām, dvēseliskākajām un apbrīnas vērtākajām skatuves mākslām, ko radījusi un izkopusi cilvēce. Māksla, kuras skatuviskā spožuma ēnā paliek ilgstoša un smaga darba stundas, sevis ziedošana un atdeve. Pacelties virs zemes, pabūt nedaudz augstāk un pārvarēt nepielaidīgo gravitāciju ir baleta mākslas augstākais sasniegums. Ziemas saulgriežu laikā tiks godinātas divdesmitā gadsimta 70. un 80.gadu Latvijas baleta prīmas Lita Beiris un Zita Errs viņu skaistajā un panākumiem bagātajā dzīves lidojumā.

Lita Beiris – iznesīga, eleganta un vērienīga stila baleta māksliniece. Lita ir neatkārtojama, individuāla un mākslinieciski savdabīga. Viņa ir spoža akadēmiskās klasikas dejotāja: mākslinieces dejotā Raimonda, Odeta-Odīlija, Pahita pieder pie labākajiem šo tēlu traktējumiem latviešu baletā. Kopš 1996.gada Lita Beiris ir arī Starptautiskā Baltijas Baleta festivāla No klasiskas līdz avangardam mākslinieciskā direktore.

Zita Errs – tehniski spoža, ļoti šarmanta balerīna, kuras repertuārā bijis vairāk nekā trīsdesmit spoži nodejotu lomu. Viņai pakļāvās viss – komēdija, drāma un traģēdija, jo viņas dejā vienmēr mirdzēja dvēsele. Zita Errs, kura ir viena no visspilgtākajām, cildinātākajām un apbalvojumiem apveltītākajām balerīnām Latvijas baleta vēsturē, ir sniegusi un turpina sniegt ne mazāk nozīmīgu ieguldījumu Latvijas baleta attīstībā, skolojot jaunos baleta māksliniekus un horeogrāfus JVLMA.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja