Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Projektā Ārējais klimats / iekšējais laiks izrādīs jauno latviešu horeogrāfu darbus

Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar teātri Dirty Deal Teatro aicina iepazīties ar jaunākās paaudzes latviešu horeogrāfiem projektā Ārējais klimats / iekšējais laiks šī gada 13. un 14. janvārī plkst.19, informēja projekta pārstāve Laura Stašāne.

Ārējais klimats / iekšējais laiks ir sērija ar jauno horeogrāfu īsformāta darbiem. Tie ir mākslinieki, kas 2018. gadā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju, un paši sevi labprāt sauc par laikmetīgās dejas piekto paaudzi. Šo jauno cilvēku ienākšana dejā notiek laikā, kuru grūti nosaukt par stabilu, un viņi šķiet vienlīdz jūtīgi pret to, kas personīgi svarīgs un kā viņu dzīves ietekmē apkārtējais fons.

Kāds ir šīs paaudzes redzējums par savu vietu pasaulē? Projekts Ārējais klimats / iekšējais laiks  uzaicināja vairākus jaunos autorus domāt par to, kas viņus satrauc, kā pietrūkst vai ir par daudz viņu dzīvēs, un realizēt savas radošās idejas kompaktā 20 minūšu formātā.

Pirmajā reizē iepazīstinām ar trīs jaunām horeogrāfēm un trīs jauniem solo darbiem. Izrādes ir tapušas ar vienkāršiem tehniskiem palīglīdzekļiem, uzmanības centrā liekot ideju un tikšanos ar skatītāju. Radošā procesa laikā ar horeogrāfēm strādāja režisore un dramaturģe Anni Kleina (Helsinki).

Līga Ūbele izrādē Absurda varone runās par to, kā mēdzam bezjēdzīgi sarežģīt situācijas un pēc tam nopūlēties, lai tās atrisinātu. Jo – kur pūles, tur jēga.

Laura Kušķe izrādē Ārpus koncerta, norāda, ka valoda ir labākais saziņas veids, taču vai tā palīdz iekļauties sabiedrībā tam, kurš jūtas neiederīgs, vai ir tikai vienošanās starp tiem, kas jau tāpat viens otru saprot?

Alise Madara Bokaldere izrādē Es varu tikai stāvēt, pēta pārslodzes stāvokļus un cilvēcisko trauslumu, ko tie rada.

Biļetes EUR 12 un 9 (studentiem, skolēniem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti) Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un teātrī pirms izrādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja