Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Projekts 2D Deja aicina piedalīties Latvijas horeogrāfu un ārvalstu recenzentu tiešsaistes sarunās

Trešdien, 31. martā, un ceturtdien, 1. aprīlī, projekta 2D Deja ietvaros notiks tiešsaistes sarunas starp latviešu dejas māksliniekiem un ārvalstu autoriem, kas rakstījuši recenzijas par viņu izrāžu videoierakstiem.

2D Deja ir eksperiments, kurā tiek pētīts, kā dejas māksla ir nolasāma ekrāna formātā un kā mūsu horeogrāfu darbus uztver autori, kuri par Latvijas deju zina maz vai nezina neko. Recenzijas papildina tiešsaistes sarunas ar rakstu autoriem un aplūkoto darbu horeogrāfiem. Projekta 2D Deja galvenais mērķis ir saglabāt un aktivizēt komunikāciju starp dejas kopienām dažādās valstīs, attīstot spēju sarunāties par dejas mākslu, iegūstot skatu no malas un veicinot Latvijas mākslinieku atpazīstamību.  

Trešdien, 31. martā, plkst. 19 tiešsaistes sarunā par izrādi Viss būs labi tiksies horeogrāfe Jana Jacuka un Svetlana Ulanovska, Sanktpēterburgā un Minskā strādājoša dejas un baleta kritiķe, laikmetīgās dejas pētniece, kuratore un lektore. Saruna norisināsies krievu valodā. Izrāde Viss būs labi ir horeogrāfes Janas Jacukas stāsts par ģimeni un pieaugšanu. Tas sākas ar spilgtu epizodi bērnībā un ved cauri trauslajām meitas un tēva attiecībām.  Svetlanas Ulanovskas recenzija lasāma šeit

Savukārt ceturtdien, 1. aprīlī, plkst. 19 par darbu Grosombols sarunāsies horeogrāfs Klāvs Liepiņš un Katrīna Gunnarsdotira (Katrín Gunnarsdóttir), horeogrāfe, izpildītājmāksliniece, pētniece, pedagoģe, Islandes horeogrāfu asociācijas valdes priekšsēdētāja. Saruna notiks angļu valodā. Izrādē Grosombols  horeogrāfs Klāvs Liepiņš risina savus personīgos meklējumus maskulinitātē, vēršot uzmanību uz nepieciešamību pārvērtēt bināro izpratni par dzimumu īpašībām un veicināt pārdomas, vai emocionalitāte, maigums, jūtīgums ir atbilstošs tikai vienam no dzimumiem. Katrīnas Gunnarsdotiras recenzija lasāma šeit

Sarunas notiks Zoom platformā, tās vadīs Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja Inta Balode. Lai piedalītos, interesenti aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected]. Dalībnieki saņems gan sarunas, gan apspriežamās izrādes saiti, lai pirms pasākuma varētu to noskatīties. Būs iespēja uzdot sevi interesējošos jautājumus. 

Projekta ietvaros Dance.lv žurnālā publicētas sešas ārzemju autoru recenzijas par Latvijas dejas izrādēm, recenzijas papildina tiešsaistes sarunas par katru izrādi. 

Projektu 2D Deja organizē Latvijas Dejas informācijas centrs ar Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja