Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zita Errsa kļuvusi par Mūzikas akadēmijas emeritus profesori

31. maijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Senāts par īpašu ieguldījumu horeogrāfijas jomas augstākajā izglītībā, ņemot vērā viņas nopelnus horeogrāfijas izglītības attīstībā un veicināšanā, kā arī Latvijas mūzikas kultūras attīstībā, piešķīris emeritus profesores goda nosaukumu Horeogrāfijas katedras vadītājai, profesorei Zitai Errsai, informēja JVLMA sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Antess.

Kopš 2000. gada Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras vadītāja ir bijusī Latvijas baleta vadošā soliste Zita Errsa. Viņas vadības laikā formējas katedras darbības principi, kas ir atvērti inovācijām un laikmeta prasībām, bet ievēro un respektē arī tradīcijas un pārmantojamības principus.

1969.-1995. gadā Errsa bijusi Latvijas Nacionālās operas baleta soliste, dejojusi galvenās lomas baletos Parīzes Dievmātes katedrāle, Dons Kihots, Korsārs, Apburtā princese, Riekstkodis u.c.

"Tehniski spoža, ļoti šarmanta balerīna, kura uzdrīkstējusies un dejojusi gan bravūrīgo, gan romantiski lirisko klasiku, kā arī visdažādākos horeogrāfiskajos rokrakstos veidotus oriģināliestudējumus. Errsai pakļāvās viss – komēdija, drāma, traģēdija, jo viņas dejā mirdzēja un staroja dvēsele," savulaik profesori raksturojusi Latvijas baleta vēsturniece Ija Bite.

Atgādinām, ka pērn Zita Errsa saņēmusi Kultūras ministrijas atzinības rakstu par spožo māksliniecisko sniegumu un ilggadējo pedagoģisko darbu Latvijas baletā. Profesore savulaik saņēmusi arī Triju Zvaigžņu ordeni, Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu un citus nozīmīgus titulus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja