Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aplikācijas foto entuziastiem

Populārākie un interesantākie attēlu uzņemšanas, apstrādes un dalīšanās rīki

Ja, iegādājoties jaunu viedtālruni vai planšetdatoru, īpašu uzmanību pievērsāt tieši tā kamerai, lai iemūžinātu spilgtākos mirkļus ikdienā un tajos dalītos ar draugiem un radiniekiem, nekādi neiztikt bez kādas no populārākajām foto uzņemšanas, apstrādes un dalīšanās aplikācijām. Ikdienā esam raduši izmantot noklusējuma sociālo mediju aplikācijas, kā Twitter un Facebook, lai dalītos ne vien domās, bet arī fotogrāfijā iemūžinātajos mirkļos, savukārt nu popularitāti iemanto arī specializētās foto dalīšanās aplikācijas, kas ļauj izmantot gan hiperlokalizācijas iespējas, gan anonimitāti jaunā, jautrā un nekaitīgā veidā.

Rando *****

Kā ļauj noprast aplikācijas nosaukums, kas cēlies no vārda random, aplikācija darbojas pēc nejaušības principa – tā ļauj uzņemt attēlu un to nosūtīt ar vienu klikšķi, taču neļauj kontrolēt, kas un kur to saņems. Saņēmējs saņem tikai attēlu un iespēju uzzināt, kur tas tapis, savukārt sūtītājam ir lieliska iespēja uzzināt, uz kādu valsti un pilsētu tas nosūtīts. Lai gan sākotnēji varētu šķist, ka aplikācijas vienkāršība un ārpus foto nosūtīšanas un saņemšanas iespējas neeksistējošās komunikācijas funkcijas būtu uzskatāmas par negatīvu iezīmi, tā tas nav, un aplikācija ātri iemantojusi popularitāti jauniešu vidū. Lai sāktu Rando lietošanu un saņemtu pirmos fotoattēlus, lietotājam jāreģistrē jauns lietotāja konts un jāuzņem pirmais attēls. Tiklīdz tas ir nosūtīts, jūs saņemsiet arvien jaunus fotoattēlus no visdažādākajām pasaules malām. Pamatotas bažas jebkurā šāda veida aplikācijā ir nepiedienīgs saturs, par laimi, Rando iekļauta funkcija, kas ļauj šādu saturu atzīmēt kā nepiedienīgu.

FrontBack ***

Pērn līdz ar jaunākā Samsung flagmaņa prezentāciju tika prezentēts arī kāds funkcionāls jauninājums kameras iespējās – uzņemt attēlus ar abām kamerām vienlaikus, ļaujot foto papildināt arī ar paša fotogrāfa attēlu. Lai gan šī funkcionalitāte bija pieejama jau iepriekš un nu jau kļuvusi par ierastu parādību, foto dalīšanās aplikācijās tā savu vietu nav izkarojusi. Tiesa, atšķirībā no Samsung veikuma FrontBack piedāvā vizuāli baudāmāku izkārtojumu un iespēju otru attēlu pievienot atsevišķi, nevis abus attēlus uzņemt vienlaikus. FrontBack iekļauta arī jau par standartu kļuvusī sociālo tīklu Twitter un Facebook integrācija, iespēja attēlam pievienot uzņemšanas vietu, kā arī apskatīt lietotāja pieminēšanas reizes un sekot dažādām mirkļbirkām, piemēram, apskatīt, kā draugi svinējuši Jauno gadu. Aplikācija uztur arī savu sociālo tīklu, kas ļauj sekot draugu aktivitātēm, atzīmēt attēlus ar "Patīk", pievienot komentārus. Lai gan aplikācijas izstrādātāji vairākumu ideju palienējuši no šobrīd populārākajiem servisiem, tiem ir izdevies radīt produktu, kas spēj ne vien piesaistīt, bet arī noturēt lietotāju uzmanību.

Context ***

Ja sarakstīšanās, izmantojot emocijikonas vai kādu no šobrīd populārākajiem tiešsaistes sarakstes servisiem, jau šķiet sevi izsmēlusi un garlaicīga, iespējams, Context radīts tieši jums. Šī aplikācija attēlus izmanto nevis kā teksta aizstājējus, bet gan kā fonu, kam – pēc aplikācijas izstrādātāju ieskatiem – jāpiešķir rakstītajam konteksts. Šī iemesla dēļ aplikācija lietotājam sākotnēji liek ievadīt teksta ziņojumu un tikai tad pievienot tam attēlu, piemēram, ar savu sejas izteiksmi, kas lieliski aizstāj emocijikonas, vai reāllaikā tapušu uzņēmumu ar apkārtējo vidi – saulrietu, pļavu, pilsētas ainavu. Context piedāvā vairākumu lietotājiem ierasto sarakstes aplikāciju funkciju – lietotāju kategorizēšanu grupās un sarakstos, grupas čatu veidošanu un privātos čatus, kā arī iespēju nosūtīt tukšu vai melnu attēlu, ja nevēlaties neko iemūžināt. Aplikācija ir vienkārši lietojama, taču līdz šim tās lietotāju bāze nav sasniegusi ievērības cienīgu aktīvo lietotāju skaitu, un fakts, ka tā pieejama tikai iPhone lietotājiem, ievērojami samazina iespēju, ka tās lietotāju sarakstā tūlīt pēc uzstādīšanas atradīsiet arī savus draugus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja