Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 4. VII - 11. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

FC kinofestivāls Kinoteātrī Kino Citadele 6.VII plkst. 20

@@@@

Katrai filmai ir savs stāsts, taču tās var grupēt noteiktos komplektos, un tās veidos interesantas stilistiskas saspēles. Labu muzikālu filmu koncentrācija repertuārā ir iedvesmojusi Forum Cinemas piedāvāt filmu maratonu, kurā būs iespēja noskatīties trīs tematiski līdzīgas filmas, kas veltītas populāru mūziķu biogrāfijai un šo personību radošajam devumam, – Bohēmista rapsodiju par Frediju Merkuriju un Queen, Rocketman par Eltonu Džonu un no abām nedaudz atšķirīgo Yesterday, kurā apspēlēts The Beatles devums un izmantoti arī fantastikas elementi.

 

Yellow Submarine

@@@@

Režisors Džordžs Danings. Seanss kultūras telpā Autentika 5.VII plkst. 23 

Vēl viena iespēja skatīties kino vasarīgā vidē. Kultūras telpā Autentika 5. jūlijā tiks piedāvāta Džordža Daninga filma Yellow Submarine (1968), kas perfekti saspēlējas ar kinoteātru repertuārā esošo Denija Boila filmu Yesterday. Abas filmas ir saistītas ar The Beatles fenomenu. Visdrīzāk divu filmu sacensībā uzvarēs klasiskā Dzeltenā zemūdene – mākslinieciski eksplozīva un žilbinoša The Beatles mūzikas vizualizācija. Tas ir unikāls animēts mūzikls, kas ir ieņēmis stabilu vietu pasaules kinovēsturē, turklāt neuzrāda novecošanas pazīmes.

Anna

@@

Režisors Liks Besons. Lomās Saša Lusa, Lūks Evanss, Helēna Mirena u. c.

Liks Besons ir Francijas kino komerciālā segmenta biznesa monstrs, kurš gan producē, gan režisē pēc Holivudas standartiem veidotus izklaides produktus. Tāda ir arī Anna, kas uzkrītoši līdzinās amerikāņu Sarkanajam zvirbulim/Red Sparrow – stāstam par slāvu skaistuli, kuras liktenis ir kļūt par aģenti un slepkavu. Besons darbojas superprofesionāli, piedāvājot kautiņu, erotikas un vajāšanu miksli. Krievu modelei Sašai Lusai (Anna) ir spēcīgs atbalsts britu aktieru Kiliana Mērfija un Helēnas Mirenas personā.

 

Zirnekļcilvēks. Tālu no mājām

@@@ 

Režisors Džons Votss. Lomās Toms Holends, Engurija Raisa u. c.

Komiksi joprojām ir viens no dāsnākajiem komerciālās Holivudas iedvesmas avotiem. Lūk, jau 23. filma, kurā izmantoti kompānijas Marvel radītie komiksu tēli un motīvi. 160 miljonu dolāru budžets ļāvis nodrošināt pārliecinošu Zirnekļcilvēka jandalēšanu un pasaules glābšanu dažādās Eiropas tūrisma citadelēs – Venēcijā, Londonā, Prāgā, Berlīnē un citviet, kur Pīters Pārkers jeb Zirnekļcilvēks nonācis ekskursijā kopā ar klasi. Puikas un vienlaikus supervaroņa Pītera Pārkera lomā jau ne pirmo reizi ir britu aktieris Toms Holends.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja