Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Individualizēts radio tavā mobilajā ierīcē

Kā izvēlēties jūsu interesēm pielāgotus podkāstus jeb audioierakstus

Kad saulainas brīvdienas aizvadītas pie dabas bez interneta, viedtālruņa un piezīmjdatora, pirmdienas rītā ir svarīgi spēt ātri atgriezties ierastajā dienas ritmā un noskaidrot, kas noticis aizvadītajā nedēļas nogalē.

Vienīgā problēma, protams – laika trūkums. Izlasīt visu, kas sakrājies ziņu kūrēšanas aplikācijās, ir teju neiespējami un nepieļaujami, ja uz darbu jādodas ar auto. Ko tad īsti iesākt? Aizstājiet savu iecienītāko radiostaciju ar jūsu interesēm pielāgotiem podkāstiem jeb audioierakstiem.

OneCast *** 

OneCast trumpis – nepārspējami plašā datubāze, tajā atradīsiet visu, sākot ar BBC pārraidēm un beidzot ar underground dīdžeju radītiem iknedēļas ierakstiem. Sākumekrāns nav pārblīvēts ar neskaitāmām izvēlnēm, tajā atradīsiet vien meklēšanas logu, kurā, ievadot jau jums zināmu pārraidi vai atslēgas vārdu, varēsiet uzsākt meklēšanu. Taču šeit sāk iezīmēties arī aplikācijas negatīvie aspekti – pēc meklēšanas, atlasot kādu pārraidi un uz tās uzklikšķinot, tā tiek automātiski pievienota jūsu sarakstam. Tas rezultējas pārblīvētā sarakstā. Nepatīkams atklājums daudziem varētu būt arī zem pārraides atrodamais ierakstu pārskats, kas atgādina garu vienota teksta palagu, kurā klikšķinot atliek vien cerēt, ka atvērsies pareizais ieraksts un varēsiet to atskaņot. Pārraižu atjauninājumi tiek veikti automātiski, un to biežumu iespējams kontrolēt iestatījumos, tāpat iespējams kontrolēt arī ierakstu lejupielādes – veicot tās manuāli vai ļaujot tam notikt automātiski, izmantojot Wi-Fi vai 3G.

Stitcher ***** 

Atšķirībā no iepriekš aplūkotās aplikācijas Stitcher nedaudz atpaliek datubāzes izmēros, taču tas nebūt nenozīmē, ka tā ir sliktāka izvēle, jo Stitcher trumpis slēpjas kur citur. Stitcher ir ikdienas lietotājam draudzīgs risinājums – ne vien tāpēc, ka tas ir ērti pārskatāms un vizuāli pievilcīgs, bet arī tāpēc, ka tā datubāzes lielāko daļu veido lietotāju iecienītāko blogeru un tīmekļa ziņu avotu podkāsti, nevis komerciālo raidstaciju radītais saturs. Tāpat Stitcher pārsteidz ar kanālu funkcionalitāti, kas nozīmē, ka tiklīdz izvēlaties klausīties kādu konkrētu pārraidi, tā tiek automātiski sasaistīta ar konkrēto tematisko grupu un tiek radīts atskaņošanas saraksts, kurā iekļauti arī saistītie rezultāti. Visnoderīgākā šī funkcija būs tiem, kas podkāstus klausās nelabprāt vai to vēl nav darījuši, taču tiem, kas jau skaidri zina, ko un kad vēlas klausīties, tiek dota iespēja šo funkciju atslēgt pilnībā. Jau pirmo reizi aplikāciju startējot, lietotājam tiek piedāvāta iespēja to sasaistīt ar savu Facebook profilu.

Downcast **** 

No Apple esam raduši saņemt izcili vienkārši lietojamas jeb start-and-go tipa tehnoloģijas, taču dažkārt arī iOS lietotājiem nākas saskarties ar 100 soļu sistēmu, lai, piemēram, spētu piekļūt iecienītākajiem podkāstiem – obligāti jāizmanto iTunes, jāveic sinhronizācija, vairākkārt jāveic atlases un tikai tad savus podkāstus saņemsi arī mobilajā ierīcē. Downcast jau kopš tā iznākšanas izcēlies ar vienkāršību – uzstādi aplikāciju un visu saņem nekavējoties – bez liekiem starpposmiem un traucēkļiem. Neskaitāmo funkcionālo plusu vidū īpaši izceļama ir datu kategorizēšanas un saglabāšanas funkcionalitāte, kas ļauj kādu konkrētu, jums iepatikušos ierakstu atzīmēt ilgstošai uzglabāšanai un iekļaut to sarakstā. Tāpat aplikācija ļauj plaši manipulēt ar sarakstu veidošanas un atskaņošanas parametriem – sākot ar atskaņošanas ātrumu un secību, beidzot ar opcijām, kas norāda, kur, kad un ar kādu datu savienojumu ieraksti lejupielādējami, lai negadītos nejauši pārtērēt datu limitu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja