Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Soču jaunumi viedtālrunī

Lai padarītu ērtāku piekļuvi Soču olimpiādes jaunumiem, izveidotas vairākas aplikācijas – tās piedāvā gan spēļu organizatori, gan arī to lielākie atbalstītāji

Lai gan oficiālā 2014. gada ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija TV ekrānos būs vērojama rīt, 7. februārī, pirmās sacensības tiek aizvadītas jau šodien. Olimpiskās spēles vienmēr izcēlušās ar to, ka tās ir aktuāls notikums ne vien aktīvākajiem sporta līdzjutējiem, bet arī teju jebkuram ierindas pilsonim, kas ikdienā, iespējams, sporta aktualitātēm neseko līdzi teju nemaz. Lai atvieglotu piekļuvi Soču olimpiādes jaunumiem, izveidotas vairākas aplikācijas – tās piedāvā gan spēļu organizatori, gan arī to lielākie atbalstītāji.

Sochi 2014 WOW ****

Ja esat Samsung ražojuma viedtālruņa vai planšetdatora īpašnieks, šis ražotājs par jums ir īpaši padomājis un izstrādājis tikai saviem lietotājiem paredzētu olimpiādes aplikāciju. Pirmajā aplikācijas startēšanā tā piedāvā izvēlēties lietotāja valsti, mīļāko sporta veidu un sportistu, kura sasniegumiem sekot īpaši vērīgi. Aplikācijas pamatekrānā tiek atainota informācija par iegūtajām medaļām, tuvākajiem izvēlētās valsts pasākumiem, kā arī josla ar kūrētām Soči 2014 ziņām. Īpaša uzmanība pievērsta arī sociālo mediju integrācijai un funkcijām, kas ļauj komunicēt ar citiem faniem aplikācijas iekšienē, komentējot atlētu sasniegumus, organizatoru neveiksmes vai daloties savās prognozēs. Viena no patīkamākajām un vērtīgākajām aplikācijas funkcijām ziemas sporta veidu nepārzinātājiem varētu izrādīties tieši paskaidrojošā sadaļa. Šī sadaļa ilustrācijās, ar interaktīvu risinājumu starpniecību izskaidro katru sporta veidu, punktu iegūšanas mehānismu un svarīgākos noteikumus, lai, nejauši ieslēdzot kērlinga tiešraidi, arī jums taptu skaidrs attiecīgā sporta veida mērķis.

Sochi 2014 Results ****

Sochi 2014 Results ir viena no divām oficiālajām aplikācijām, kas pieejama Android, iOS un Windows Phone lietotājiem. Atšķirībā no Soču primārās Guide aplikācijas, kas paredzēta lietotājiem, kas olimpiādi izlēmuši apmeklēt klātienē, Results ļauj ērti sekot līdzi jaunumiem, arī atrodoties otrā pasaules malā, pieņemot, ka zināt kādu no trim piedāvātajām valodām – krievu, angļu vai franču. Līdzīgi kā iepriekš apskatītā Samsung aplikācija, arī Soču oficiālā rezultātu aplikācija sāk ar pamatdatu ieguvi – jūsu valsti, svarīgākajiem sporta veidiem un sportistiem, lai palīdzētu pielāgot atainojamo informāciju individuāla lietotāja interesēm. Viena no vērtīgākajām funkcijām ir automatizētie paziņojumi, kas pienāks par lietotāja izvēlētajiem notikumiem, piemēram, sportistu vai valstu saņemtajām godalgām u. c. Tiks piedāvāta arī vispārīga informācija – dienas kopsavilkums par valstu medaļu kopskaitu, rezultātiem – vai arī ārkārtas paziņojumi, kas, jācer, šajās spēlēs neizskanēs. Lietotājiem tiek dota iespēja visus izvēlētos pasākumus sinhronizēt ar kalendāru, lai atcerētos, kad jāiekārtojas TV ekrāna priekšā.

Ice Hockey – Sochi 2014 ***

Ja jūs interesē tikai Soču hokeja jaunumi, IIHF ir sarūpējusi aplikāciju tieši jums. Šajā aplikācijā nav atrodama teju neviena no abās iepriekš apskatītajās aplikācijās pieejamajām pamatfunkcijām, taču īstam hokeja līdzjutējam tā piedāvā visu, sākot no spēļu saraksta, beidzot ar komandu pamatinformāciju. Diemžēl ar to vien varētu izrādīties nedaudz par maz. Taču IIHF ir pamanījušies iekļaut divas visnotaļ pozitīvi vērtējamas funkcijas – iespēja katrai spēlei prognozēt uzvarētāju, kā arī redzēt, cik daudz lietotāju izvēlējušies vienas vai otras komandas uzvaru. Iespējams iestatīt arī atgādinājumus par individuālām spēlēm un paziņojumus par iesistiem vai ielaistiem vārtiem, kā arī periodu un spēles statistikas kopsavilkumu. Diemžēl aplikācija nepiedāvā tādas šķietami pašsaprotamas funkcijas kā komandu sastāva atainojums un pamatinformāciju par spēlētājiem. Nenoliedzami IIHF rīcībā ir visi nepieciešamie dati, lai spētu šo aplikāciju padarīt ievērojami pilnīgāku, taču kāda neizprotama iemesla dēļ ir izlemts to nedarīt. Kā norāda IIHF, daļa datu tiks pievienota vien stundu pirms spēļu sākuma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja