Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ziņu aplikācijas tehnoloģiju entuziastiem

Aplikācijas, kas apvieno pasaulē populārākos IT ziņu resursus, ļauj sekot tehnoloģiju jaunumiem

Sekošana jaunumiem tehnoloģiju nozarē daudziem ir kļuvusi par tikpat nozīmīgu ikdienas rituālu kā rīta ziņu skatīšanās vai sekošana sporta jaunumiem. Tomēr tehnoloģiju entuziastiem ir regulāri jāsaskaras ar problēmu – kā izsekot visam notiekošajam un kurus portālus vērts apmeklēt? Šīs problēmas risinājumu nereti meklējam, pievienojot savām ziņu kūrēšanas aplikācijām dažādus tehnoloģiju portālus, taču pieejama arī alternatīva – individuāli, tieši jūsu interesēm pielāgoti tehnoloģiju jaunumu saraksti, kas ļauj tos komentēt, vērtēt un atzīmēt vēlākai caurskatīšanai.

AppyGeek ****

Ja jau iepriekš esat izmantojis populāro ziņu kūrēšanas aplikāciju NewsRepublic, daudzas AppyGeek piedāvātās funkcijas jau būs pazīstamas, un ne velti – abas aplikācijas vieno izstrādātājs un tajās izmantotais dzinis. AppyGeek piedāvā jau ierasto ziņu kūrēšanas rīku, kas īpaši pielāgots tiem, kas ikdienā vēlas aktīvi sekot visam jaunajam tehnoloģiju jomā. Aplikācija apvieno vairākumu populārāko un atzītāko IT ziņu resursu un emuāru, kategorizējot ziņas pēc ražotāja, izstrādātāja vai kādas no pamatkategorijām, piemēram, planšetdatori, viedtālruņi vai programmatūra. Vispozitīvāk aplikācijā vērtējamas divas funkcijas – lietotāju vērtējums, kas ļauj atzīmēt, vai ziņa tiek vērtēta pozitīvi vai negatīvi, vēlāk sniedzot iespēju, piemēram, apskatīt tikai pozitīvi vērtētās ziņas, kā arī push notifikāciju izmantošana, lai paziņotu par plašāk apspriestiem un svarīgiem jaunumiem. Kopumā AppyGeek plašās pielāgošanas un personalizēšanas iespējas to padara par izcilu sabiedroto tehnoloģiju entuziastiem, taču lielais informācijas daudzums un ziņu avoti to padara izteikti lēnāku par konkurentu risinājumiem.

Tech News ***

Līdzīgi kā AppyGeek, arī Tech News ir ziņu kūrēšanas aplikācija, kas vienuviet apkopo informāciju no pasaulē lielākajiem tehnoloģiju jaunumu portāliem, to skaitā Gizmodo, CNet un Wired, taču tām ir viena būtiska atšķirība – Tech News jaunumus kategorizē pēc avota, katrā ziņu kolonnā apkopojot tikai viena izdevēja sagatavotās ziņas, nevis veidojot jaunumu sarakstus pēc automātiskām tematiskajām kategorijām vai kādiem citiem lietotāja rediģējamiem parametriem. Nepatīkams pārsteigums ir limitētā Tech News funkcionalitāte – aplikācija neļauj nedz pievienot lietotāja izvēlētos ziņu avotus, nedz veikt meklēšanu pēc kategorijām vai atslēgvārdiem. Vienīgā vērā ņemamā funkcionalitāte ir aplikācijā iekļauto ziņu resursu secības pārkārtošana vai konkrētu ziņu resursu atslēgšana. Diemžēl pārslēdzoties starp ziņu avotu cilnēm, atkal un atkal nāksies lasīt vienus un tos pašus virsrakstus. Pozitīvi vērtējams fakts, ka izstrādātāju izveidotais resursu saraksts iemieso labāko no labākajiem, kas atvieglos dzīvi tiem, kas vēl nav paguvuši izpētīt visus pieejamos tehnoloģiju jaunumu portālus un emuārus.

Engadget ****

Engadget kā viens no prestižākajiem patērētāju elektronikas apskatu un jaunumu portāliem izpelnījies ievērības cienīgu auditoriju un neskaitāmus lojālus lasītājus visā pasaulē, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka portāla administrācija izlēmusi to padarīt ērti lietojamu visās savu lasītāju ierīcēs. Tas, ka atšķirībā no abām iepriekš apskatītajām aplikācijām Engadget piedāvā tikai viena resursa sagatavotos jaunumus, aplikācijas radītājiem paver ievērojami plašākas iespējas funkcionālo risinājumu attīstīšanai. Aplikācija piedāvā ērti pārskatāmu sānu izvēlni, kurā atrodams vairākums lietotājus interesējošo sadaļu, sākot ar populārāko rakstu apkopojumu un beidzot ar atsevišķām sadaļām video, podkāstiem un Engadget šovam. Diemžēl bagātīgā aplikācijas funkcionalitāte un lielie rakstiem pievienotie fotoattēli negatīvi ietekmē aplikācijas ātrdarbību, un periodiski nākas saskarties ne vien ar lēnu rakstu ielādi vai pārslēgšanos starp kategorijām, bet arī pilnīgu aplikācijas darbības pārtraukšanu. Teicami vērtējams fakts, ka aplikācijas izstrādātāji ļoti ātri reaģē uz lietotāju prasībām un ieteikumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja