Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdota dziesminieka Kārļa Kazāka grāmata Sākums mūs atrod pats

Apgādā Zvaigzne ABC izdota mūziķa un dziesminieka Kārļa Kazāka pirmā grāmata Sākums mūs atrod pats, informēja izdevniecībā.

Kopš 2012. gada Kārlis organizē muzikālus koncertceļojumus ar velosipēdiem Velomūzika, mainot koncertus pret naktsmājām - ar velosipēdiem pa Latviju braukts 9 vasaras, veikti desmit ceļojumi, norullēti aptuveni 5000 km un sniegti vismaz 80 koncerti.

"Cik kilometru dienā var pieveikt netrenēts velobraucējs ar somām un mūzikas instrumentiem apkrautu velosipēdu? Nav ne jausmas. Vai tie ar raustītām līnijām kartē iezīmētie celiņi ir izbraucami ar velosipēdu? Nav ne jausmas. Vai vajag pajautāt šos jautājumus kādam gudrākam? Nedomāju vis… Kāds būs mūsu brauciena nosaukums? Nebija grūti pieņemt lēmumu – velosipēdi un mūzika, tātad Velomūzika."

Apmēram tā kādā nesteidzīgā ziemas vakarā sākas skaistais velomūzikas piedzīvojums. Pēc tam jau ar katru braucienu top aizvien skaidrāk, ko plānot un ko ne, ko ņemt līdzi un ko ne. Taču pamatprincips nemainās: par naktsmājām braucēji nemaksā, bet nopelna naktsmājas ar mūziku.

"Kārlis Kazāks ir tik meistarīgs stāstnieks, ka, izlasot grāmatu, šķiet, pats esi visur līdzi braucis. Kārlis grāmatā filigrāni izzīmē ne vien izbrauktos ceļus un bezceļus, bet arī braucēju raksturus, sastaptos cilvēkus un dažnedažādos piedzīvojumus," rakstīts grāmatas pieteikumā.

Grāmatas redaktore Ilze Vācere: "Šī grāmata ir pavisam personisks gids ceļojumam pa Latviju. Lasot rodas sajūta, ka pats brauc kopā ar visiem, minoties kalnup vai cauri visbiezākajām smiltīm, vienlaikus atgaiņājoties no dunduriem. Katrs lasītājs šajā grāmatā atradīs kādu vietvārdu, kas kaut ko izsaka un ir svarīgs tieši viņam."

Taču šis nemaz nav stāsts par riteņbraukšanu. Tas ir Kārļa Kazāka mīlestības stāsts. Mīlestības pret Latviju, mūziku un cilvēkiem. Un nekas, ka pat viņam reizēm brauciena laikā apskrējās dūša un gribējās, lai taču visi aizveras "un klausa mani". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja