Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdota Jura Zvirgzdiņa grāmata bērniem Rijīgā čūska un gudrā pele

Izdevniecībā Pētergailis izdota Jura Zvirgzdiņa grāmata bērniem Rijīgā čūska un gudrā pele ar mākslinieces Vivannas Marias Staņislavskas ilustrācijām, informēja izdevniecībā.

Rakstot grāmatu Rijīgā čūska un gudrā pele, Juris Zvirgzdiņš ir sagatavojis jaunu brīnumu, lai tad, kad brīnums notiks – piemēram, nolasot stāsta fragmentu Jāņa Baltvilka lasījumos, bērni sēdētu ieplestām mutēm...

Tieši iepriekš sagatavotu brīnumu varētu dēvēt par stāsta galveno ideju, īpaši veiksmīgi brīnumi rodas tad, ja izvēlēta pareizā atbalsta komanda, kas nepadodas grūtību priekšā un ir gana radoša. Šajā procesā tiek pārvarētas arī bailes – nav nemaz tik viegli, satiekoties ar Rijīgu čūsku, kuras vēderā jau atrodas gan zvaniņš, gan pulkstenis, gan kafijas dzirnaviņas, pat kājminamā šujmašīna, tai vienkārši piedāvāt meža zemenītes. Bet drosmīgā pele to spēj. Viņa ir radošu ideju pārpilna un palīdz ne vien čūskai atbrīvoties no gaužām nepiemērotās maltītes, bet arī veselam pulkam - susuriņam, gailim, vāverei un zaķu mātei iegūt sev nepieciešamo. Arī čūskai tiek apmetnis (vairs nebūs jāmaina āda - tas taču ir tik sāpīgi!), un pati izdarīgā pelīte tiek pie siera rituļa.

Juris Zvirgzdiņš allaž mācējis rīkoties ar valodu – stāstā par čūsku un peli tieši zvaniņa “dzinn, dzinn”, pulksteņa “tik, tak”, kafijas dzirnaviņu ”rrrr”” un šujmašīnas “cik, cak” piešķir vēstījumam gan savdabīgu ritmu, gan īpatnu poētismu. 

Grāmatai raksturīga attēla rotaļīga saspēle ar tekstu.  Izdevuma māksliniece ir  starptautiski pazīstamā jaunā ilustratore Vivianna Maria Stanislavska  – apgādā Pētergailis nācis klajā arī viņas ilustrētais I. Samauskas dzejoļu krājums Skaļā klase –  pirmā latviešu bērnu grāmata, kas tika izdota Lielbritānijā un pavēra latviešu bērnu literatūrai priekškaru uz lielo starptautisko skatuvi un I. Paklones krājums Es picas brālēnu cepu, kas iekļauta pasaules skaistāko grāmatu kolekcijā White Ravens. Jura Zvirgzdiņa teksts tā vien liek māksliniecei un lasītājam ar sevi spēlēties un māksliniece to arī dara.

Šī ir pirmā lasītāju tik iemīļotā bērnu rakstnieka grāmata, ko iepazīsim komiksa formā. Bet lasītājs pārliecināsies – stāsts šādi ietērpts ir sevišķi saistošs. Ne acu atraut. Par grāmatu jau pirms tās izdošanas nopietni ieinteresējušies arī ārvalstu izdevēji, īpaši – franču grāmatnieki.

Grāmata pieejama apgādā Pētergailis, Rīgā, Stabu ielā 54, un visās lielākajās grāmatnīcās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja