Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viktors Suvorovs. Ledlauzis. Kurš sāka Otro pasaules karu?

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Viktora Suvorova darba Ledlauzis. Kurš sāka Otro pasaules karu? jauno, autora pārstrādāto un papildināto izdevumu, informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Divdesmitajā gadsimtā divas pasaules lielvaras saplosīja Eiropu. Nirnbergas tiesa uz apsūdzēto sola sēdināja vācu ģenerāļus, kara izraisītājus un noziedzniekus, — bet kurš īstenībā sāka Otro pasaules karu? Kurš jau kopš divdesmitajiem gadiem nopietni plānoja un nepārprotami gatavojās pasaules "atbrīvošanas" karagājienam? Kurš apbruņoja Vāciju un stūma to pretī karam? Kurš jau krietni pirms "pēkšņā un negaidītā" vācu uzbrukuma Padomju Savienībai pats ar nazi rokā bija aizmaršējis līdz pat vācu naftas sirdij — Rumānijai? Kurš jau krietni pirms "negaidītā" kara sākuma bija savilcis visu savu — un stratēģiski izvērtējot — tikai un vienīgi uzbrukumam, ne aizsardzībai paredzēto karaspēku pie "atbrīvošanas" akcijās paplašinātajām rietumu robežām?

Šī grāmata ir kara stratēģijas trilleris. Ar to autors ir uzcēlis pieminekli cilvēces aklumam — viņa izmantotie materiāli ir oficiāli padomju dokumenti, uz kuriem palūkojoties bezkaislīga un vērīga lasītāja acīm atklājas nepārprotama aina.
Viktora Suvorova (īstajā vārdā Vladimirs Rezuns) slavenākais un skandalozākais darbs Ledlauzis joprojām, arī pēc 20 gadiem, ir faktu analīzē un salikumā nepielūdzamākais Otrā pasaules kara vēstures pētījums.

Jaunajā izdevumā autors ir būtiski papildinājis vēstures kopainu, klāt nākušas 20 jaunas nodaļas, milzums detaļu un faktu, un šis veikums vēl dzelžaināk apstiprina atbildi uz grāmatas centrālo jautājumu.

No krievu valodas tulkojuši Jānis Kalve (2005) un Dace Sparāne (2014). Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja