Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Igauņu tekstilmākslinieces Ulles Rādikas (Ülle Raadik) izstāde Nepiesārņotas ainavas

Februārī mūsu kaimiņi - Igaunijas Republika atzīmē savu 104. gadadienu. Jau desmito gadu februāris ir Igaunijas mēnesis arī Rīgas Latviešu biedrībā. Šogad Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar biedrību Estonia (Igaunija) aicina uz igauņu tekstilmākslinieces Ulles Rādikas izstādi Nepiesārņotas ainavas.

Rīgas Latviešu biedrības un biedrības Estonia draudzība nu jau desmito gadu atved uz Rīgu igauņu mākslinieku darbus. Biedrība Estonia ir viena no senākajām Igaunijas igauņu organizācijām, dibināta 1865. gadā. Tās loma Igaunijas nacionālās kultūras un identitātes veidošanā sasaucas ar Rīgas Latviešu biedrības vēsturisko lomu mūsu valstī. Arī mūsdienās biedrība Estonia turpina darboties igauņu nacionālās kultūras un mākslas laukā, pulcējot savu biedru vidū ievērojamus kultūras, mākslas un izglītības darbiniekus. Rīgas Latviešu biedrību un biedrību Estonia vieno sadarbības saites. Biedrība Estonia savulaik rīkojusi latviešu tekstilmākslinieku izstādes Igaunijā, savukārt Rīgas Latviešu biedrība RLB nama Baltajā zālē piedāvā iepazīties ar igauņu tekstilmākslinieku daiļradi.

Igauņu mākslinieces Ulles Rādikas tekstilmāksla skatītājus vienaldzīgus neatstāj – tiek gūtas pozitīvas emocijas un spēcīga enerģija. Krāsainās un apjomīgās kompozīcijas fascinē, iedveš optimismu un rada atklāšanas prieku. Mākslinieces emocionālie un izteiksmīgie darbi gadu desmitiem bagātinājuši Igaunijas tekstilmākslu. Ulles Rādikas darbi ir novatoriski un unikāli, tajos atspoguļojas mākslinieces daiļrades periodu raksturīgais rokraksts. Apdrukāto un apgleznoto tekstiliju, kas veidotas kā interjera elementi, estētika neapšaubāmi ir stipri ietekmējusi Igaunijas kultūrainu. 70. gadu beigās Ulle Rādika bija tekstilmāksliniece, kuras darbs vienkāršus dizaina priekšmetus pārvērta patstāvīgos, vērtīgos mākslas objektos. Izstādēs un interjera projektos māksliniece prezentējusi drukātas un gleznotas izteiksmīgas kompozīcijas, kas radītas īpašās, māksliniecei vien raksturīgās tehnikās. Viņas darbi dominē telpā kā galvenais dizaina elements, radot īpašu gaisotni. Ulles Rādikas māksliniecisko sniegumu raksturo lakoniska pieeja un īpašs jūtīgums. Viņa ir lieliska koloriste un viņas darbu tehniskais risinājums ir izcils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Latviešu biedrība, Baltā zāle, Merķeļa iela 13

Kad?

4. februāris, 2022 – 6. marts, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja