Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Forum Cinemas izsludinājis atlaižu akciju Latvijas filmām

Pirmoreiz Forum Cinemas vēsturē izsludināta atlaižu akcija, kas attiecas tieši uz Latvijas kino – visu augusta mēnesi kinoteātrī Kino Citadele darbosies sistēma Latvijas filmas par īpašu cenu, un uz repertuāra filmām biļete maksās 3 euro, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Nacionālais Kino centrs jau ziņojis, ka 2018. gadā ievērojami pieaugusi kinoskatītāju interese par Latvijas filmām – pirmajā pusgadā skatītāju skaits kinoteātros pārsniedzis 290 000, nacionālā kino tirgus daļa nostabilizējusies ap 24%, Latvijas filmas ieņem cienījamas vietas apmeklētāko filmu sarakstā un pavada ilgu laiku kinoteātru repertuārā. Viss šis apstākļu kopums ļāvis filmu izplatīšanas uzņēmumam Forum Cinemas pirmo reizi koncentrēt uzmanību tieši uz Latvijas filmām, izsludinot speciālu akciju – atlaides biļetēm uz Latvijas kino, piedāvājot visu augustu apmeklēt repertuārā atrodamās Latvijas filmas par īpašu biļetes cenu – 3 EUR.

SIA Forum Cinemas mārketinga vadītājs Jānis  Landmanis saka: “2018. gads ir īpašs ne tikai ar Latvijas simtgadi, bet arī ar latviešu kino piedāvājumu, kurā pieaudzis ne tikai filmu skaits, bet arī kvalitāte. To ir novērtējis arī skatītājs – filmas uz kinoekrāniem turas neparasti ilgi un pieprasījums nesamazinās arī vasarā. Piemēram, komēdija Kriminālās Ekselences fonds tiek demonstrēta jau vairāk nekā pusgadu, kas kinoteātra repertuārā ir liels retums. Kopš augusta sākuma, kad izsludinājām speciālo piedāvājumu kinoteātrī Kino Citadele, mēs redzam, ka iespēju noskatīties latviešu filmas tikai par 3 eiro ir novērtējuši gan tie skatītāji, kuri nāk noskatīties šīs filmas atkārtoti, gan tie, kuri vēl nebija paguvuši tās redzēt uz lielā ekrāna.“

Šobrīd kinoteātra Kino Citadele repertuārā atrodamas četras Latvijas filmas, visas pirmizrādi svinējušas 2018. gadā; divas no tām veidotas Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei – režisores Ināras Kolmanes spēlfilma Bille (uz ekrāniem kopš 20. aprīļa) un brāļu Raita un Laura Ābeļu dokumentālā spēlfilma Baltu ciltis (uz ekrāniem no 16. maija). Jaunākā no akcijā iekļautajām filmām ir Andreja Ēķa komēdija Blēži (pirmizrāde 1. jūnijā), bet “repertuāra veterāns”, kā jau minēts, ir Oskara Rupenheita komēdija Kriminālās ekselences fonds (pirmizrāde 2. februārī).

24. augustā Kino Citadele repertuārā parādīsies šobrīd piektā Latvijas filma – Jura Podnieka studijā veidotā režisores Antras Cilinskas dokumentālā filma Iemesti pasaulē, krāsains stāsts par vienu no pasaulē slavenākajiem Austrālijas mūsdienu māksliniekiem, trimdas latviešu ģimenē dzimušo Imantu Tilleru (1950); paralēli Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma arī vērienīga Imanta Tillera darbu izstāde, kas ietilpst Latvijas simtgades pasākumu programmā.

Kinoteātra Kino Citadele akcija Latvijas filmas par īpašu cenu ir spēkā līdz 31. augustam (vai līdz filmas pēdējam seansam) gan darbdienās, gan brīvdienās, seansu plāns un vairāk informācijas: https://www.forumcinemas.lv/news/CinemaNews/2018-08-02/3646/Latviesu-kino-par-ipasu-cenu-TIKAI-3-EUR/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja