Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jelgava '94 nonāk pie skatītājiem un izziņo īpašos seansus

No piektdienas, 20. septembra, kinoteātros visā Latvijā skatāma spēlfilma Jelgava '94, kas tapusi pēc rakstnieka Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Filmas radošo grupu klātienē iespējams satikt īpašajos seansos Talsos, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, Madonā, Siguldā, Rīgā.

Filmas stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar "zubra" līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams, būs kauns, bet tikpat iespējams, ka tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve. Filmas režisors ir Jānis Ābele, scenārija autors - Matīss Gricmanis, operators - Aigars Sērmukšs, mākslinieks - Aivars Žukovskis, producente - Antra Cilinska.

Šī ir debijas filma jaunajiem aktieriem Bruno Biteniekam, Aleksim Tauriņam, Endijam Žukam un Elizabetei Zviedrei, bet filmā piedalās arī tādi pazīstami aktieri kā Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi.

Filma kinoteātros visā Latvijā skatāma no piektdienas, 20. septembra, tāpat aktīvi turpināsies filmas seansi ar radošās grupas dalību Rīgā un citos Latvijas reģionos - jau šo svētdien, 22. septembrī, plkst. 16, radošo grupu pirms seansa varēs satikt Talsu kinoteātrī Auseklis, kā arī pēc filmas īpašā seansa svētdienas plkst. 17 Ventspils kinoteātrī Rio. Pirmdien, 23. septembrī, plkst. 18 reģionālā tūre ar radošās grupas darbību turpināsies Valmieras kino Gaisma.

Nākamās nedēļas sestdienā filmas autori viesosies Cēsīs un Madonā - plkst. 16 gaidāms īpašais seanss Cēsu Vidzemes koncertzālē, bet plkst. 19 - Madonas kinoteātrī Vidzeme.

Filmas komanda reģionālo tūri noslēgs 3. oktobra vakarā Siguldā Kino Lora, bet 8. oktobrī atgriezīsies pie skatītājiem Rīgā - plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace gaidāms īpašais seanss ar filmas radošās grupas dalību.

Filma tiek veidota Jura Podnieka studijā ar Nacionālā kino centra atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja