Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Splendid Palace būs skatāma dokumentāla filma par mākslinieku Miķeli Fišeru

Piektdien, 1. februārī kinoteātrī Splendid Palace uzsāks demonstrēt režisora Mārtiņa Grauda jaunāko dokumentālo filmu Kondoru kalve, kas vēsta par mākslinieku Miķeli Fišeru, informēja producente Marta Bite.

1. februāra seansā plkst. 20 piedalīsies filmas radošās grupas pārstāvji – režisors Mārtiņš Grauds un montāžas režisore Inese Kļava, kuri stāstīs par filmas tapšanas gaitu un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Miķelis Fišers ir viens no spilgtākajiem savas paaudzes māksliniekiem, Purvīša balvas laureāts. Filma sākas ar to, ka mākslinieks dodas uz Latīņameriku, lai smeltos iedvesmu radošam darbam, un pazūd. Viņam pa pēdām seko režisors Mārtiņš Grauds, lai atrastu draugu un filmā notvertu trauslo mākslas darba radīšanas brīdi. Filmēšanas grupa Miķeli meklējusi Peru, Meksikā, Bolīvijā, Somijā, Itālijā un Latvijā. Filma skatītājiem piedāvā ceļojumu mākslinieka pasaulē un elpu aizraujošā, noslēpumainā ainavā, kurā mitinās būtnes ne no šīs pasaules.

Filmā redzami Miķeļa Fišera darbi no izstādēm What can go wrong (2017), Nemūžamnepiedošanas ekspresis (2016) u.c., savukārt mākslinieka jaunākie darbi vēl līdz 10. februārim skatāmi mākslas stacijā Dubulti vērienīgā personālizstādē Vainavas un noplicinājumi.

Mārtiņš Grauds ir dokumentālu filmu, īsfilmu un mūzikas video režisors ar asprātību un izteiktu stila izjūtu. Par mūzikas video un modes īsfilmām saņēmis vairākas starptautiskas un vietējas balvas. Radošajos darbos, tajā skaitā, filmās, grāmatās, izstādēs, atspoguļojas aizraušanās ar eksotisku zemju apceļošanu un fotografēšanu. Mārtiņa Grauda filmas: Gauja. Divreiz vienā upē, dokumentāla (2013); Ceļš uz mājām, dokumentāla koncertfilma (2013); Creak, modes īsfilma (2011); Lust Lust, modes īsfilma (2009).

Inese Kļava ir režisore un montāžas režisore, Nacionālā kino balvas Lielais Kristaps laureāte, plašai publikai pazīstama ar filmām Dokumentālists (2012) un Rezidenti (2017), kas tapušas sadarbībā ar režisoru Ivaru Zviedri.  

Filmas radošā grupa: Režisors, scenārija autors Mārtiņš Grauds, operatori Aigars Sērmukšs, Jānis Andrējevs, Jānis Jurkovskis, Mārtiņš Grauds, komponiste Anna Ķirse, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Inese Kļava, montāžas asistents Oto Dreibants, producenti Marta Bite, Mārtiņš Grauds, studija Tanka. Filmas tapšanu atbalstījis Nacionālais kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Ceļotājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja