Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Daces Pūces filma Manny saņem četras balvas Maiami Starptautiskajā zinātniskās fantastikas filmu festivālā

Daces Pūces režisētā zinātniskās fantastikas filma Manny ir ieguvusi četras balvas Maiami Starptautiskajā zinātniskās fantastiskas filmu festivālā (Miami International Science Fiction Film Festival), informēja filmas pārstāvji.

Manny, kas ir Indijas un Latvijas kopražojuma filma, tika atzīta par otro labāko festivāla filmu 120 darbu konkurencē, savukārt Gatim Grīnbergam tika piešķirta balva par labāko operatora darbu. Pie atzinības tika arī komponists Narešs Kamats (Indija) par labāko fona mūziku, kā arī Tonijs Hokinss (Lielbritānija) tika godalgots kā labākais otrā plāna aktieris. Ar iegūtajām četrām balvām Manny kļuva par apbalvotāko festivāla filmu, un tai bija piešķirts arī lielākais nomināciju skaits.

Festivāla žūrijā bija gan kino nozares, gan dažādu zinātnes jomu pārstāvji, tostarp Star Trek oriģinālā scenārija autors Deivids Gerolds, režisors un producents Roberts Maiers Bērnets un NASA Godāra kosmisko lidojumu centra komunikāciju eksperts Tadeušs Cesāri. "Sajūta, ka tavu darbu novērtē un apbalvo gan cilvēki, kas pārstāv kino industriju, gan zinātnieki, kas realitātē strādā ar mākslīgo intelektu, ir brīnišķīga, sevišķi situācijā, kad pati esmu uz "jūs" ar zinātniskās fantastikas filmām," filmas panākumus festivālā komentē režisore Dace Pūce.

"Šī ir pirmā Latvijas–Indijas kopražojuma filma, un mēs patiesi lepojamies, ka ārzemnieki izvēlējās tieši latviešu režisori. Filma ir angļu valodā, bet vislielākais izaicinājums aktieriem, operatoram, filmas māksliniecei un režisorei bija strādāt tieši ar šo neredzamo personāžu Maniju, kuru atveidoja lieliskās balss īpašnieks Tonijs Hokinss," stāsta filmas producente Kristele Pudane.

Filmas Manny Latvijas kopproducents ir Marana Productions, un tā tika pilnībā uzņemta Latvijā. Galveno lomu filmā atveido indiešu aktrise Sonala Segala, savukārt citās lomās redzami tādi pašmāju aktieri kā Jurijs Djakonovs, Dārta Daneviča, Marta Grase un Egons Dombrovskis. Līdz šim filma Manny jau ir viesojusies vairākos festivālos un guvusi atzinību arī citur pasaulē, tostarp  Eiropas Kinooperatoru festivālā (European Cinematography Awards) tā saņēma balvu par labāko režiju.

Zinātniskās fantastikas trilleris Manny stāsta par kādu indiešu sievieti Maiju, kura ierodas Latvijā pie draudzenes, lai strādātu pie autobiogrāfiska romāna. Viņas būtība atklājas caur trīs attiecību prizmām – iedomu, reālu un virtuālu. Maija kļūst par mākslīgā intelekta gūstekni un uzsāk cīņu par savu brīvību.

Filmas Manny tapšanā piedalījās māksliniece Katrīna Kalniņa, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite,  montāžas režisors Jurģis Ločmelis, krāsu korekcija – Oļegs Aleksejevs, izpildproducente Renāte Barone. Filma tapusi ar Arkogints, SDG, Fly Vision, Smart Security Systems, WATT Group, tirdzniecības parka Alfa, Burka M un daudzu citu partneru atbalstu.

Latvijas skatītājiem filma Manny varētu būt pieejama 2021. gada nogalē, par ko kinoprojekts Spektrs informēs, tuvojoties filmas iznākšanai, bet jau septembrī kinoteātros Latvijā būs skatāma Daces Pūces debijas pilnmetrāžas spēlfilma Bedre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja