Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Decembrī uz lielajiem ekrāniem nonāks eksotiska piedzīvojumu filma Ziemassvētki džungļos

Pēc mēneša, 2. decembrī, uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā nonāks aizraujošs stāsts visai ģimenei - filma Ziemassvētki džungļos, kas vēstīs par eksotiskiem piedzīvojumiem tālā pasaules malā, kur desmitgadīgā filmas varone Paula dodas meklēt Ziemassvētku šamani. Džungļos meiteni sagaida negaidīti notikumu pavērsieni un viņa iegūst neparastus, jaunus draugus.

Ziemassvētki džungļos ir pirmā Latvijas filma, kas gandrīz pilnībā nofilmēta ārpus Latvijas. Filmas komanda un aktieri – Māris Olte, Inga Alsiņa-Lasmane, Rebeka Šuksta un Elizabete Liepa – gandrīz divus mēnešus pavadīja eksotiskajā Indonēzijā, kopā ar vietējiem aktieriem un filmēšanas palīgiem strādājot pie tās veidošanas.

Filmēšanas pieredze arī galvenās lomas atveidotājai bija īsts piedzīvojums: "Tur bija tik karsti! Katru dienu kā viskarstākajā vasarā. Taču cilvēki bija ļoti laipni, kaut arī viņu ēdiens ir diezgan jocīgs. Uz filmēšanas laukuma es satiku dzīvniekus, kādus pie mums var redzēt tikai zoodarzā – tur bija pat īsts, dzīvs pitons! Un milzu papagailis, un īpaši aizsargājamais degunragputns," - Indonēzijā piedzīvoto atceras Rebeka Šuksta.

Ziemassvētki džungļos stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Paula ilgojas pēc Ziemassvētkiem, taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku šamanis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits!

Filmā ģimenes tēvu atveido Māris Olte, māti – Inga Alsiņa-Lasmane, vecāko māsu – Elizabete Liepa, apņēmīgo desmitgadnieci Paulu – Rebeka Šuksta. Viņas uzticamā pavadoņa un drauga Ahima lomā iejuties indonēzietis Braidens Pablo Eskobars. Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, scenārija autore – Lote Eglīte, filmas režisors – Jāks Kilmi, operators – Aigars Sērmukšs.

Ziemassvētki džungļos tapusi Studijā Lokomotīve, sadarbībā ar Igaunijas Stellar Films, ar Latvijas Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra un Acme Film finansiālo atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja