Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 12. VII - 19. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Debesskrāpis

@@@

Režisors Rosons Māršals Tērbers. Lomās Dveins Džonsons, Pablo Šreibers, Nīva Kembela u. c.

Šajā pēc tipiskām formulām veidotajā Holivudas grāvējā ticamības moments ir visai augsts – pat arhitektoniski ambiciozā, katastrofas skartā debesskrāpja nosaukums Pērle sasaucas ar vienu no debesskrāpju pilsētas Šanhajas smailēm. Arī tur ir Pērle, kas gan atšķiras no degošā debesskrāpja, kurā savu godu, reputāciju un ģimeni varonīgi glābj Dveina Džonsona tēlotais izbijušais FIB aģents Vils. Dveins Džonsons "supermenismu" spēj savienot ar cilvēcīgumu. Šis ir pedantiski izskaitļots komercgabals, kam garantēta izrādīšana Ķīnas vērienīgajā tirgū.

 

Neparastais faķīra ceļojums

@@

Režisors Kens Skots. Lomās Žerārs Žino, Berenisa Bežo u. c.

Filmas pamatā ir vairāk nekā 30 valodās tulkota grāmata ar zviedru mēbeļu ražotājam komplimentāru nosaukumu Faķīra, kurš iesprūdis IKEA skapī, neparastais ceļojums. Bez tieša IKEA pieminējuma filmā gan mēģināts iztikt, kaut Indijas bēgļa (viņš dodas uz Eiropu meklēt tēvu) piedzīvojumi Parīzes mēbeļu veikalā neliek šaubīties, ka runa ir par zviedru uzņēmumu. Noskatīties filmu var motivēt tās žanrs – komēdija, kā arī franču un indiešu temperamenta sajaukums. Franču pusi pārstāv aktrise Berenisa Bežo, kura pazīstama no oskarotās filmas Mākslinieks/The Artist.

 

Izaicinājums 

@@@@

Režisors Padijs Konsidains. Lomās Padijs Konsidains, Džodija Vitekere, Pols Poplvels u. c.

Spēcīga britu filma, kuru var dēvēt par režisora, scenārista un aktiera Padija Konsidaina autordarbu. Pieredzējušais raksturlomu aktieris mērķtiecīgi ir pievērsies režijai, Izaicinājums ir viņa otrais pilnmetrāžas režijas darbs, kurā viņš pats sev ir uzticējis dramatisku un sarežģītu traumēta boksera Metjū lomu. Pēc smagas galvas traumas Metjū ir jāsāk cīņa par izdzīvošanu, atmiņu un ģimeni. Dramatiski uzlādētā filma ir izpelnījusies vairākas britu kino balvu nominācijas. Izcila boksera sievas Emmas lomā ir britu aktrise Džodija Vitekere.

 

Latvijas filmas

Seansi kinoteātrī KSuns

Kaut arī simtgades svinības, iespējams, jau ir sasniegušas kulmināciju Dziesmu svētkos, simtgades dimensiju palīdzēs uzturēt arī Latvijas filmu skatīšanās. Kinoteātris KSuns piedāvā vairākas Latvijas simtgades filmas: ģimenes auditorijai adresēto un izcilā literatūrā sakņoto spēlfilmu Bille, kuras kontā jau ir 40 000 skatītāju, kā arī Mērijas ceļojumu – dokumentālo filmu ar niansētu arhīvu materiālu un spēles epizožu izmantojumu, kuras centrā ir spēcīgas sievietes – muzeju vērtību sargātājas Mērijas Grīnbergas – likteņstāsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja