Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 21.XII - 28. XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Brīnums @@@

Režisors Stīvens Čboskis. Lomās Džūlija Robertsa, Ouens Vilsons, Džeikobs Tremblijs u. c.

Aizkustinoša, humāna filma – pārsteigums Holivudas piedāvājumā. Stāsts par citādo, atšķirīgo – bērnu ar invaliditāti, kurš pēc ilgiem gadiem mājmācībā sāk mācības vispārizglītojošās skolas 5. klasē un mēģina iejusties sarežģītajā vienaudžu vidē. Vecāku lomās ir Džūlija Robertsa un Ouens Vilsons, puiku spēlē pieredzējušais bērns aktieris Džeikobs Tremblijs, kura seja ir pārveidota ar sarežģītu grimu. Par spīti pārforsētai sentimentalitātei filmas finālā, tā pārliecina un saviļņo – gan pieaugušos, gan, cerams, filmas varoņa vienaudžus skolēnus.

 

Sanseta bulvāris @@@@@

Režisors Billijs Vailders. Lomās Viljams Holdens, Glorija Svensone, Ēriks fon Štroheims u. c.

Kinoteātris Splendid Palace svin 94. dzimšanas dienu ar klasikas seansu – filmu, kas veltīta Holivudas spožumam un postam. Stāsts par scenāristu Džo Gilisu, kurš kļūst par izbijušas egocentriskas dīvas Normas Desmondas mīļāko naudas un slavas vārdā, sākas ar finālu. Iespējams, tas neatstāj ilūzijas, taču filma ir pārliecinošs aktrises Glorijas Svensones un režisora Billija Vaildera kopdarbs – vēstījums par slavas cenu un vientulību. Filmu pieskaita amerikāņu film noir, savukārt Glorijas Svensones varone Norma Desmonda ir viena no leģendārajām kino femme fatale.

 

Džumandži. Laipni lūgti džungļos @@@

Režisors Džeiks Kasdans. Lomās Dveins Džonsons, Džeks Bleks, Kevins Hārts, Karena Gilena u. c. 

1995. gadā klajā nāca Holivudas filma (ar Robinu Viljamsu vienā no galvenajām lomām), kurā filmas varoņi tika iemesti citā – galda spēles – realitātē un traku piedzīvojumu pasaulē. Džumandži jaunajā versijā 22 gadus vēlāk bariņš nogrēkojušos pusaudžu, tīrot pagrabu, atrod vecu videospēli un arīdzan tiek "ieštaukāti" spēles realitātē. Viss, kas seko, ir eksotiska, atraktīva un specefektiem izpušķota izklaide ar populāriem aktieriem Dveinu Džonsonu, Džeku Bleku u. c. Holivudas Ziemassvētku atrakcijas ģimenes auditorijai šoreiz ir visai vasarīgas.

 

120 sitieni minūtē @@@@

Režisors robēns kampijo

Kino Bize vēl var noskatīties vienu no gada labākajām Eiropas filmām – franču režisora Robēna Kampijo drāmu 120 sitieni minūtē, kas bija nominēta vairākām Eiropas Kinoakadēmijas balvām, kā arī ir ieguvusi vienu no Kannu festivāla galvenajām balvām. Šis enerģiskais, virtuozi veidotais darbs pārliecina gan kā dokumentālos faktos balstīts vēstījums par 90. gadu AIDS slimniekiem un to aktivitātēm Francijā, gan kā emocionāla drāma par spēcīgām, traģiskām personībām. Īpaši jāuzsver filmas izcilā montāža, ko patiešām ir vērts rūpīgi studēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja