Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 4. VI - 11. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Šezam!

@@@

Režisors Deivids Sendbergs. Lomās Zakarijs Levi, Marks Strongs, Ašers Endžels u. c.

Kārtējā komiksa ekranizācija, kurā izmantoti Holivudas grāvēju sižeta elementi – ar supervaroņa spējām tiek apveltīts puika, kuram tās ir nepieciešamas izdzīvošanai. Galvenais varonis ir 14 gadu vecais bārenis Billijs, kuru no nedienām audžuģimenē un skolā izglābj satikšanās ar burvi. Billijs kļūst par izredzēto, iegūst pieauguša vīrieša veidolu un supervaroņa īpašības. Varonis ir daudz simpātiskāks puikas (Ašers Endžels), nevis pieaugušā (tēlo Zakarijs Levi) veidolā. Holivudā gan ir tapušas pārliecinošākas supermenu filmas.

 

Paldies Dievam

@@@@

Režisors Fransuā Ozons. Lomās Melvils Pupo, Denī Menošē u. c.

Fransuā Ozona filma februārī saņēma vienu no Berlīnes festivāla galvenajām balvām. Tie, kuri Ozonu pazīst kā izaicinošu režisoru, iespējams, izjutīs mulsumu, neatrazdami šajā darbā rotaļas ar kino valodu un formu. Režisors koncentrējas uz svarīgu tēmu (pedofilija katoļu baznīcā) un veido filmu atturīgi un mērķtiecīgi, respektējot faktus un varoņu reālos prototipus. Pateicoties viņu drosmei atklāt savas bērnības dramatisko pieredzi, nesen Francijā notika tiesas process pret Lionas katoļu priesteri, kurš gadiem ilgi ir pakļāvis savai varai bērnus.

 

Teen Spirit. Pretī sapnim

@@@

Režisors Makss Mingela. Lomās Ella Feninga, Agņeška Grohovska u. c. 

Filma par provinces meitenes sapni par skatuvi. Kaut šajā darbā ir daudz paredzamības, galvenās lomas tēlotāja 21 gadu vecā Ella Feninga savā vecuma grupā ir rafinēta profesionāle ar 60 lomu pieredzi. Viņa ir šīs filmas pārliecinošākais trumpis. Kino pazinējiem būs interesants fakts, ka filmas režisors Makss Mingela ir pazīstamā britu rakstnieka un režisora, pāragri aizgājušā Entonija Mingelas (oskarotais Angļu pacients u. c.), dēls. Maksa Mingelas pamatprofesija ir aktieris, šī filma ir viņa debija režijā, kas kopumā ir vērtējama atzinīgi.

 

Seja

@@@

Režisore Malgožata Šumovska. Lomās Mateušs Koscjukevičs, Agņeška Podsjadlika u. c.

Polijā tapusi filma, kas pērn saņēma vienu no galvenajām balvām Berlīnes kinofestivālā. Berlīnes Sudraba lācis palīdzēja režisorei Malgožatai Šumovskai nostiprināt savu starptautisko atpazīstamību. Viņai piemīt savs stils un prasme Polijas provinces stāstus pārvērst absurda dramēdijā (komēdijas un drāmas simbiozē), radot asprātīgu, sociālkritisku un metaforiski ietilpīgu darbu. Var diskutēt par tēmu, vai šai filmai ir izredzes palikt vēsturē, taču pirms gada tā kļuva par pamanītu notikumu gan Berlīnes festivālā, gan Polijas kinodzīvē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja