Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ditas Rietumas kino izlase: 8.VI - 15.VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mūmija @@@

Režisors Alekss Kurcmans. Lomās Toms Krūzs, Sofija Butela, Anabela Volisa, Džeiks Džonsons, Kortnijs B. Venss, Rasels Krovs

Kas būtu domājis, ka Toms Krūzs filmēsies Mūmijā, izraisot déjà vu sajūtu. Šai filmai par ASV militāro operāciju atmodināto ļauno spēku – mumificēto Ēģiptes valdnieka meitu Amanetu un viņas sastrādātajām nejaucībām – nav tieša sakara ar 1999. gada grāvēju Mūmija un tās turpinājumiem. Tikpat nosacīts ir filmas sakars ar Holivudā 30. gados tapušo Mūmiju. Visas šīs filmas ekspluatē Ēģiptes vēstures un artefaktu drumslas. To dara arī jaunākā Mūmija, izmantojot Ēģiptes kolorītu kā materiālu lielbudžeta (125 miljoni ASV dolāru) grāvējam.

 

Suns viņu zina @@@

Režisori Marks un Robs Kaleni. Lomās Brūss Viliss, Džons Gudmens, Džeisons Momoa, Elizabete Roma, Famke Jansena

Ko gan cilvēks, pat ja viņš ir privātdetektīvs karjeras norieta periodā, nedarīs, lai atgūtu viņam nozagto suni! Brūss Viliss (privātdetektīvs Stīvs Fords) dara, ko var, trenkājot narkotiku koferīša nolaupītājus (starp suņa un narkotiku atgūšanu ir vistiešākais sakars). Filma ir ironisks, aktīvas darbības piepildīts dēku stāstiņš, kurā Brūsam Vilisam un Džonam Gudmenam ir iespēja demonstrēt azartu un veselīgu pašironiju. Tieši ironija un pašironija ir šī Holivudas izklaides produkta simpātiskākā iezīme.

 

Pilnīgi svešinieki @@@

Režisors Paolo Dženovēze. Lomās Džuzepe Batistons, Anna Foljeta, Marko Džallīni 

Šādas filmas reti nokļūst līdz Latvijas kinoekrāniem. Tas nav ekstravagants festivālu produkts vai radikāls autorkino, drīzāk gan kvalitatīvs, auditorijai draudzīgs itāļu komēdijas paraugs. Pilnīgi svešinieki komisma un dramatisma potenciālu smeļ ikdienišķā situācijā: asu emociju kārē draugi, uzticīgi pāri, ballītē nolemj samainīties ar mobilajiem telefoniem. Un tad nu sākas – skeleti birst laukā no skapjiem un rāpjas ārā no telefoniem. Filmas kontā – 2016. gada Itālijas nacionālā kinobalva par labāko scenāriju un balva kā labākajai filmai.

 

Patersons @@@@

Režisors Džims Džarmušs. Lomās dams Draivers, Golšifte Farahani, Nellijs

Kino Bize ir skatāma viena no pēdējā laika poētiskākajām un smeldzīgākajām filmām – amerikāņu autorkino klasiķa Džima Džarmuša Patersons. Tas ir stāsts par autobusa šoferi, kura spēkos ir ikdienas rutīnu, kas paiet mazā pilsētiņā Patersonā, pārvērst dzejā. Savukārt Džims Džarmušs dzejā pārvērš filmas vizuālo valodu. Patersons atgādina par režisora karjeras sākuma un spēka laiku – mākslinieka daiļradē iesvaidītie Patersonā saskatīs ne vienu vien atsauci un sveicienu Džima Džarmuša 80.–90. gadu filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja