Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Filma Sāmu asinis

Eiropas Parlamenta LUX Filmu dienās bez makas izrādīs trīs filmas

Eiropas Parlamenta LUX Filmu dienās no 22. līdz 24. oktobrim kinoteātrī Splendid Palace varēs bez maksas noskatīties trīs ievērojamas Eiropas filmas, kas šogad pretendē uz Eiropas Parlamenta LUX Kino balvu, informēja Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

22. oktobrī plkst. 18:30 būs iespēja redzēt filmu Vesterns (Western), režisore Valeska Grizebaha: 23. oktobrī plkst. 18:30 demonstrēs režisora Robēna Kampijo filmu 120 sitieni minūtē (120 Battements par minute), bet 24. oktobrī plkst. 18:30 - Sāmu asinis (Sameblod), režisore Amanda Kernela.

Vietu skaits uz seansiem ir ierobežots, tādēļ interesentiem lūdzam sūtīt vēstuli uz e-pasta adresi [email protected], norādot filmu, ko vēlas apmeklēt.

Filma Vesterns: Vācu strādnieku grupa sāk celtniecības darbus robežreģionā starp Bulgāriju un Grieķiju. Tālā zeme un tās elpu aizraujošās ainavas atmodina vīru vēlmi pēc piedzīvojumiem, taču viņi arī tiek konfrontēti ar pašu aizspriedumiem un neuzticēšanos valodas barjeras un kultūru atšķirību dēļ. Šī situācija drīz kļūst par fonu viņu sacensībai par ciemata iedzīvotāju atzinību un labvēlību.

Filma 120 sitieni minūtē: Parīze, pagājušā gadsimta 90. gadu sākums: jaunu aktīvistu grupa izmisīgi cenšas atrast zāles pret nezināmu nāvējošu slimību. Viņi ielaužas farmācijas laboratorijās, kurās glabājas iespējamās zāles. Viņi dara visu iespējamo ar cerību, ka tas izglābs gan viņu, gan nākamo paaudžu dzīvību.

Šī filma ieguvusi Kannu kinofestivāla apbalvojumus četrās no piecām nominācijām.

Filma Sāmu asinis: Elle Marja ir 14 gadus veca sāmu ziemeļbriežu audzētāju meita. Sastopoties ar neiecietību un pazemojošām bioloģiskām pārbaudēm internātskolā pagājušā gadsimta 30. gados, viņa sapņo par citādu dzīvi. Lai to īstenotu, viņai ir jākļūst par kādu citu un jāsarauj visas saites ar savu ģimeni un kultūru.

Skatītāji aicināti arī nobalsot par kādu no šīm filmām Vesterns, 120 sitieni minūtē un Sāmu asinis tīmekļa vietnē www.luxprize.eu! Iespējams kādu no balsotājiem Eiropas Parlaments nākamgad uzaicinās piedalīties Karlovi Varu Starptautiskajā filmu festivālā, lai paziņotu filmu, kas saņēmusi skatītāju balvu.

LUX Kino balvu 2007. gadā iedibināja un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments. Tai ir divi galvenie mērķi: vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu kopražojuma filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā. Katru gadu trīs filmas ļauj izdzīvot stāstus caur dažādu cilvēku skatījumu, pieredzi, identitāti u.tml.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja