Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Februāra sākumā īpašā kinoseansā pirmizrādi piedzīvos animācijas filma Lielais Indriķis

Ceturtdien, 2. februārī, plkst. 18.00 k/t Forum Cinema notiks filmu studijas Animācijas brigāde pirmās pilnmetrāžas leļļu animācijas filmas Lielais Indriķis pirmizrāde. Pirms un pēc filmas pirmizrādes būs iespēja tikties ar filmas radošo komandu, kura sniegs ieskatu filmēšanas radošajā procesā.

Filmas sižets ir balstīts uz filmu studijas vadītāja un scenārija autora Māra Putniņa grāmatu Mežonīgie Pīrāgi un Lielais Indriķis, kuras pamatā ir stāsts par patriotismu un mīlestību pret savu dzimteni. Filmas viens no galvenajiem mērķiem ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par valsts vēstures notikumiem.  

"Bērni un jaunieši ir mūsu nākotne, tāpēc ir svarīgi viņiem stāstīt par mūsu valsti, tās izveidošanos un kāpēc ir tik nozīmīgi dzīvot brīvā un neatkarīgā zemē. Esam radījuši pirmo pilnmetrāžas animācijas filmu, tāpēc patiess prieks, ka tās pirmizrādi jau pavisam drīz piedzīvos kinoteātri ne tikai Rīgā, bet arī kinoteātri un dažādi filmu demonstrēšanas punkti visā Latvijā," atklāj Māris Putniņš, filmas producents, scenārija autors un mākslinieks.  

"Pie filmas tapšanas tika strādāts vairāk nekā divus gadus, jo, lai nofilmētu vienu sekundi, animatoriem viena lelle jāpakustina 25 reizes. Kopumā ir izveidotas aptuveni 150 jaunas lelles un, protams, katrai lellei ir sava loma un savas kustības. Tas viss ir ļoti sarežģīts, laikietilpīgs, bet ļoti, ļoti interesants process. Studijā ir izveidotas gandrīz 200 leļļu animācijas filmas, bet visus iepriekšējos gadus vienas filmas garums bija vidēji 10 līdz 20 minūtes, tāpēc priecājamies par šīs filmas tapšanu, par ko īpašs paldies jāsaka visai radošajai komandai," stāsta filmas režisors Jānis Cimmermanis.

Animācijas filma Lielais Indriķis veidota filmu studijā Animācijas brigāde un tās kopējais garums ir 75 minūtes. Filmas producents un mākslinieks ir Māris Putniņš, režisors – Jānis Cimmermanis, operators un montāžists – Ēvalds Lācis, skaņu operators – Anrijs Krenbergs, datorgrafikas un vizuālo efektu mākslinieks – Andris Gailītis, video inženieris – Andris Zemītis, animatori – Dace Rīdūze, Māris Brinkmanis, Inese Pavēne, Zane Neimane. 

Filmas ieskaņošanā piedalījās daudzi Latvijā zināmi aktieri, kā piemēram, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Gundars Āboliņš, Zane Daudziņa, Dita Lūriņa-Egliena, Egons Dombrovskis, Gints Grāvelis, Jānis Āmanis u.c., savukārt par fona balsīm rūpējās Latvijas Kultūras akadēmijas studenti. Filma tapusi ar Nacionālā kino centra un AS Latvijas finieris finansiālu atbalstu. 

Filmu studija Animācijas brigāde ir visilgāk pastāvošā animācijas studija un vienīgā leļļu animācijas studija Latvijā. Studijā ir izveidotas simtiem lelles, kuras ar rokām darinājuši talantīgi meistari ar daudzu gadu pieredzi leļļu kinofilmu attīstīšanā. Liela daļa no tām ir saglabājušās un izvietotas leļļu izstādē studijas telpās Rīgas kinostudijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja