Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Filma Pastkarte no Romas pulcē pilnas kinozāles visā Latvijā

Citkārt salīdzinoši klusajā gada sākumā sevi spilgti pieteikusi jaunā Elzas Gaujas spēlfilma Pastkarte no Romas - divu pastnieku mīlestības stāsts ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās. Pirmajās izrādīšanas dienās filma pulcējusi pilnas zāles skatītāju, un daudzi atzīst, ka kinolente uzrunājusi ar plašo emociju gammu, liekot seansa laikā vairākkārt meklēt kabatlakatiņu.

 

 

Filmas komanda - aktieri Jānis Jarāns, Indra Burkovska, režisore Elza Gauja, producenti Uģis Riekstiņš un Andris Gauja - paguvuši personiski viesoties gan virknē Rīgas kinoteātru, gan pulcēt piepildītas zāles reģionos - Talsos, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī un Valmierā. Jau pirmajās dienās filmu uz lielajiem ekrāniem noskatījušies gandrīz divarpus tūkstoši skatītāju.

Kā stāsta filmas režisore Elza Gauja, “dzirdēju, ka pēc filmas kādai skatītājai bijusi “patīkami skumja” sajūta. Viens pāris sola braukt uz Romu sudrabkāzās. Citi prāto, ka biežāk jādzīvo šeit un tagad. Ir tādi, kas smejas, ir tādi, kas raud. Skatītāji plūst uz filmu, un pēc tās domā. Tas man sagādā milzu prieku.”

Filmas izplatītājs, viens no producentiem un mūzikas autors Andris Gauja atzīst, ka filmas montāžas procesā vēl neesot īsti novērtējis šī stāsta emocionālo jaudu. “Man pirms filmas preses seansa ne prātā nenāca, ka Pastkarte no Romas cilvēkus spēs sajūtu līmenī tik cieši sagrābt un vēl ilgi nelaist vaļā, kā publiski izteikušies daudzi skatītāji. Visos seansos, kur tiekamies ar skatītājiem, emocijas iet pa gaisu - arī mūsu aktieriem.”

Režisores Elzas Gaujas spēlfilma Pastkarte no Romas šobrīd tiek demonstrēta kinoteātros visā Latvijā. Patlaban plānoti seansi apmēram 100 izplatīšanas vietās, bet vietu skaits turpina palielināties. 17. janvārī 19.00 filmas komanda dosies uz Ogres Kultūras centru, 18. janvārī 19.00 uz Apollo Kino Plaza, 19. janvārī 19.00 uz Berģu Kultūras namu, 20. janvārī 13.00 uz Iļģuciema cietumu, 20. janvārī 16.30 uz Cēsu kino, 20. janvārī 17.00 uz Siguldas Kino Lora, 27. janvārī 18.00 uz Rojas Kultūras centru, 3. februārī 13.00 uz Kauguru Kultūras namu, 9. februārī 18.00 uz Jelgavas Kultūras centru, 15. februārī 18.30 uz Alūksnes kultūras centru, savukārt 18. februārī 16.00 uz Tukuma kultūras namu.

Filmas izplatīšanu Latvijā nodrošina Riverbed Sales, Latvijas Kinematogrāfistu savienība un biedrība Kino Punkts. Filma ir nominēta nacionālajai kinobalvai Lielais Kristaps četrās kategorijās: labākā filma, labākais aktieris (Jānis Jarāns), labākā aktrise (Indra Burkovska) un labākais operators (Aleksandrs Grebņevs).

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja. Filmas producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja