Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: Nosvinēta režisora Aika Karapetjana filmas Bezkaunīgie pirmizrāde

Vakar, 17. oktobrī, sirsnīgā gaisotnē kinoteātrī Splendid Palace, pulcējot aktierus, kino draugus un režisora talanta cienītājus, notika režisora Aika Karapetjana jaunās filmas Bezkaunīgie pirmizrāde. Mistiskais psiholoģiskais trilleris no šodienas skatāms kinoteātros visā Latvijā.

Kā stāsta režisors, filmas stāsta ideja radusies no personīgās pieredzes: "Pirms vairākiem gadiem Ziemassvētku priekšvakarā gatavojāmies svētkiem kopā ar saviem tuvākajiem. Tobrīd ar sievu bijām sastrīdējušies un īsti nesarunājāmies, bet kopā tīrījām māju. Vienā brīdī izdzirdu sievas saucienu: "Paskaties uz augšu!" Ņemot vērā situāciju, bija skaidrs, ka nekas labs mani tur negaida – un patiešām, pa griestiem ložņāja vesels mudžeklis mazu, baltu tārpu! Bijām tiešām pārsteigti un labu brīdi lauzījām galvu, ko iesākt, beigās iesūcām tos putekļusūcējā. Kopīgi risinot problēmu, pavisam aizmirsām strīdu. Tā man radās filmas ideja – stāsts par sarežģītām attiecībām ģimenē, kurai nākas apkarot šādus nelūgtus viesus savā mājā, un cīņa tiem kļūst par katalizatoru, labu iemeslu, lai atrisinātu sen sasāpējušus jautājumus attiecībās."

Filmā Helēna (Marta Grase) ar ģimeni ierodas sava mirušā tēva entomologa vasaras mājā, kurā nav bijusi kopš bērnības. Viņas diktatoriskais, valdonīgais vīrs, augstskolas pasniedzējs Rihards (Didzis Jonovs) kopā ar abiem bērniem palīdz ēku atjaunot, lai Helēna tajā varētu pasniegt deju stundas un atsākt savu horeogrāfes karjeru. Kopīgā darbā pavadītās brīvdienas pārvēršas murgā, kad ģimene atklāj, ka māja ir pilna ar kukaiņiem. Cīņa ar tiem pāraug ģimenes cīņā citam ar citu. Taču negaidīts notikumu pavērsiens kļūst par skarbu pamudinājumu pārvarēt savstarpējus aizvainojumus un glābt ģimenes saites.

Pirmizrāde pulcēja ne tikai filmas radošo komandu, draugus, bet arī latviešu kino cienītājus. Pēc pirmizrādes pirmajos iespaidos par filmu dalījās multimākslinieks Kašers: "Man ļoti patika lokācijas izvēle, kadrējums, montāža, specefekti, aktieru saspēle un mūzika, kas papildināja filmas sižetu. Man liekas, ka Latvijā ļoti pietrūkst šāds kino. Šis ir tāds spriedzes filmu variants, kas mani personīgi ļoti uzrunāja. Es izgaršoju katru kadru, baudot neziņas sajūtu, kas notiks tālāk, jo filma visu laiku uztur interesi. Kopumā man filma likās tiešām interesanta. Un mazā meitenīte bija vienkārši bomba."

Arī mūziķis Markus Riva uzsver, ka Bezkaunīgie atšķiras no citām latviešu filmām: “Tiešām negaidīti, vienā brīdī liekas, ka tā ir šausmu filma, tad atkal ka trilleris vai psiholoģisks gabals. Visu laiku bija tāds āķītis, kas lika saspringt - kas būs tālāk, visā filmas garumā saglabājās intriga. Man patika, ka sižets aiziet uz kaut kādu psihu pavērsienu, bet tad saproti, ka tās ir tikai iedomas. Manas uzslavas kukaiņu departamentam – bija gan īstie, gan pēcapstrādes kukaiņi, kuri likās pavisam reāli."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja