Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Foto: Pirmizrādi piedzīvojusi Daces Pūces režisētā Indijas un Latvijas kopražojuma filma Manni

Latvijā pirmizrādi piedzīvojusi režisores un producentes Daces Pūces filma Manni (Manny). Pirmizrādē filmu apmeklēja tās radošā komanda - režisore Dace Pūce, scenārija autore un galvenās lomas atveidotāja Sonala Segala, producente Kristele Pudāne, kā arī aktieri Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un citi viesi.

Manni ir psiholiģisks zinātniskās fantastikas trilleris, kas stāsta par indieti, kura ieradusies Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst reālo, iztēles un mākslīgā intelekta attiecību gūstā. Galvenās lomas atveido Sonala Segala (Indija), Tonijs Hokinss (Lielbritānija), kā arī pašmāju aktieri – Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un Marta Grase. Filma ir pirmā Latvijas-Indijas kopražojuma filma, turklāt pilnībā filmēta Latvijā.

Filma kinoteātrī būs skatāma vēl divos seansos ar filmas komandu: otrdien, 10. maijā plkst. 19.00 k/t Kino Citadele un ceturtdien, 12. maijā plkst. 18.00 k/t Splendid Palace.

Manni ir saņēmusi vienpadsmit starptautiskas balvas ASV, Indijā un Lielbritānijā, bet savu pasaules pirmizrādi piedzīvojusi Itālijā 2020. gada novembrī (74th Festival Internazionale Del Cinema Di Salerno). Ceļojumā pa pasauli filma ieguvusi balvas dažādās kategorijās un festivālos: labākais režisors (Eiropas kinematogrāfijas balvas), labākā zinātniskās fantastikas filma, labākais operatora darbs, labākais otrā plāna aktieris un labākais komponists (Maiami Starptautiskais zinātniskās fantastikas festivāls), labākā starptautiskā filma (Radžastānas starptautiskais filmu festivāls), labākais scenārijs (Lielbritānijas Āzijas filmu festivāls).

Filmas komponists Narešs Kamats (Indija) ir pasaulslavenās sūfiju grupas Kailasa dibinātājs un solists. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, māksliniece – Katrīna Kalniņa, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite, gaismu mākslinieks Toms Ločmelis, izpildproducente Renāte Barone, filmēšanas vietu menedžere Anita Kalve. Filmu producējusi Dace Pūce (Marana Productions), Kristele Pudane un Sonala Segala.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja