Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īpašos seansos izrādīs Nikam Keivam veltītu dokumentālo filmu

1. decembrī plkst. 19 kinoteātris Cinamon Rīgā un kinotetrī Balle Liepājā demonstrēs Endrjū Dominika (Anrew Dominik) dokumentālo filmu One More Time With Feeling, kas veltīta mūziķim Nikam Keivam (NIck Cave), pavēstīja pasākuma pārstāve Madara Zvejniece.

One more time with feeling apvieno melnbaltos un krāsu kadrus. Tā veidota, pamatā izmantojot režisora E. Dominika sarunu ar Keivu, kā arī vairāk nekā 30 minūšu ilgu ierakstu no Londonas studijas, kur mūziķis ierakstīja jaunāko albumu Skeleton Tree.

Filmas pirmizrāde notika šī gada Venēcijas filmu festivālā septembrī, kad to vienā dienā noskatījās 125 tūkstoši cilvēku. Pasaulē filma izrādīta jau vairāk nekā 950 kinoteātros 30 pasaules valstīs.

Mūzikas cienītāji un filmu kritiķi filmu vērtē kā vienlaikus trauslu un raupju liecību par mūziķi, kas cenšas atrast savu vietu un ceļu pasaulē. Filmā attēlota arī mūziķa nesenā traģēdija – no klints nokrita viens no viņa dēliem. Notikums iespaidojis Keiva radošo lidojumu, kā arī Nick Cave and The Bad Seeds jaunāko albumu Skeleton Tree, kur iekļautas tādas dziesmas kā I need you, Rings of Saturn un Jesus Alone

"Filma visā pasaulē tiek vērtēta izcili, vidējo vērtējumu pietuvinot 9 punktiem no 10. Varētu teikt, ka dokumentālais šedevrs šogad kļuvis par filmu bestselleri un teju par kases grāvēju. Tas ir maģisks stāsts, kas ļauj pietuvoties vokālista iekšējai pasaulei un dziļāk izprast viņa jaunāko dziesmu jēgu,” saka Aļona Romanova, kinoteātra Cinamon vadītāja.

Latvijā Cinamon filmu kinoteātros Rīgā un Liepājā rādīs tikai vienreiz, un tā ir vienīgā iespēja uz lielajiem ekrāniem noskatīties izslavēto filmu, kas ar pirmizrādi satricināja Venēciju.

Režisors E. Dominiks savulaik izvirzīts nominācijai Zelta lauva Venēcijas filmu festivālā (2007) un nominācijai Zelta palma 65. Kannu kinofestivālā, kā arī ieguvis balvas AFI Awards, IF Awards (2000), Stokholmas internacionālajā filmu festivālā (2012) u.c.

Iepriekš plašu atpazīstamību ieguvis ar filmu Kazino aplaupīšana (Killing them soflty, 2012) un Džesija Džeimsa slepkavība no gļēvuļa Roberta Forda rokas (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007) ar Bredu Pitu (Brad Pitt) galvenajā lomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja