Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kinofestivāls Spektrs aprīlī piedāvās daudzpusīgu filmu programmu

Turpinot iesākto tradīciju, arī šogad kinofestivāls Spektrs norisināsies divos posmos - pavasara (11.-17. aprīlis) un rudens (7.-13. novembris), tādā veidā piedāvājot apmeklētājiem vairāk kino aktualitāšu, informēja festivāla pārstāvis Sergejs Timoņins.

Festivāla struktūra paliek nemainīga - tās ir sešas vai astoņas jaunas, gaidītas, izaicinošas vai provokatīvas filmas, daļu no kurām varēs redzēt tikai festivāla ietvaros, kā arī papildus labumi filmu faniem un cienītājiem, tai skaitā prezentācijas par gaidāmajām filmām un citi pārsteigumi. Neatņemama pēdējo festivālu sastāvdaļa ir kāda klasiska filma uz lielā ekrāna, un arī šoreiz skatītājus gaida kas ļoti interesants.

Šobrīd izrādīšanai festivāla no 11. līdz 17. aprīlim ir apstiprinātas sekojošas filmas:

Virsotne/High-Rise - Latvijas pirmizrāde

Slavenais britu producents Džeremijs Tomass (Sadursme/Crash, Izdzīvo tikai mīlētāji/Only Lovers Left Alive) sapņoja ekranizēt J.G. Ballarda romānu vairāk kā 30 gadus - sākumā ar režisoru Nikolasu Rogu (Tagad neskaties/Don’t Look Now), bet vēlāk ar Deividu Kronenbergu. Visbeidzot, producentam uzsmaidīja veiksme un pie filmas stūres stāv, iespējams, šobrīd spilgtākais jaunais britu režisors Bens Vītlijs, kuram šis ir uz šo brīdi vērienīgākais, ambiciozākais un tādēļ arī interesantākais projekts. Galvenajās lomās šajā antiutopijā britu zvaigznes Toms Hidlstons, Sienna Millere, Lūks Evanss un Džeremijs Aironss.

Ragana/The Witch - ekskluzīvi kinofestivālā Spektrs

Kinofestivāls Spektrs un UzKino piedāvā unikālu iespēju redzēt vienu no pēdējās desmitgades aprunātākajām šausmu filmām, režisora Roberta Egersa spilgto pilnmetrāžas debiju Ragana/The Witch. Uzņemta par vienu miljonu ASV dolāru (bet izskatās uz visiem 10), filma burtiski sacēla vētru 2015. gada Sandensas kinofestivālā, saņemot balvu par labāko režiju, kā arī Fantastic Fest balvu kā labākā šausmu filma un Londonas kinofestivāla balvu par labāko debiju. Baisa, atmosfēriska, oriģināla un psiholoģiski izsmalcināta, Ragana ir spilgta uzlecoša kino talanta debija un viena no spēcīgākajām žanra filmām pēdējā desmitgadē.


Zaļā istaba/Green Room
 - Latvijas pirmizrāde

Šķietami "maza" filma no spilgta, ambicioza un sevi jau pierādījuša režisora Džeremija Solnera. Zaļā istaba "pievilks skrūves" ciešāk, kā viens-otrs Holivudas supergrāvējs. Klasiskais stāsts par kovbojiem un indiāņiem šoreiz ir pasniegts modernā un neparastā mērcē, jo filma stāstīs par kādu garāžas pankgrupu, kurai "pietika prāta" ar koncertu uzstāties neonacistu midzenī… Nakts būs gara un asiņaina, bet skatītāji kinoteātri pametīs ar ievērojami mazāku nervu apjomu ķermenī. Viena no 2016. gada kino pērlēm, kurā sev absolūti netipiskās lomās redzēsim Patriku Stjuartu, Antonu Jelčinu un Imogenu Putsu.

Ar pilnu festivāla programmu būs iespējams iepazīties tuvāko nedēļu laikā vietnē www.kinospektrs.lv. Kinofestivāls Spektrs no 11. līdz 17. aprīlim norisināsies kinoteātrī Kino Citadele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja