Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoskatītāju konkursā European Film Challenge varēs laimēt braucienu uz Berlīnes kinofestivālu

Pēc gadu ilgā pārtraukuma no 17. oktobra atsākas European Film Challenge konkurss, kura pirmajā posmā būs iespēja laimēt apmaksātu braucienu uz Berlīnes kinofestivālu, informēja Kino Bize pārstāvji.

European Film Challenge ir iniciatīva, kas tiek īstenota septiņās Eiropas valstīs un apvieno vairākus tūkstošus kinomīļu, kuri skatās Eiropas kino un piedalās konkursā, kas dod iespēju apmeklēt prestižos industrijas notikumus – Berlīnes, Kannu un Venēcijas kino festivālus. Piedalīties var ikviens, kam interesē kino, ar vai bez pieredzes un priekšzināšanām!

Konkursa laikā dalībniekiem desmit nedēļu laikā legālās platformās jānoskatās desmit Eiropas filmas un katru reizi pēc noskatīšanās filma jāreģistrē vietnē europeanfilmchallenge.lv, ievietojot attēlu, kas parāda, kur un kā viņi filmu noskatījušies – kinoteātrī, festivālā, TV vai tiešsaistē.

Par katru konkursam reģistrēto filmu un platformu tiks piešķirti punkti, un dalībnieks ar augstāko punktu skaitu balvā iegūs apmaksātu braucienu uz Berlīnes kinofestivālu, kas norisināsies 2023. gada 16.-26. februārī. Paralēli galvenajam konkursam tiks rīkotas arī citas aktivitātes, kurās būs iespējams saņemt papildbalvas un iepazīties ar citiem kino skatītājiem.

Konkursa sākums sakrīt ar Rīgas Starptautiskā kinofestivāla laiku, kuru apmeklējot, dalībniekiem būs iespēja saņemt pirmos papildpunktus par noskatītajiem Eiropas kinodarbiem. Plašajā festivāla piedāvājumā būs iespēja aplūkot arī spilgtu laikmetīgā vācu kino izlasi, to skaitā pagājušā gada Berlināles galvenajā konkursā iekļauto Nikoletas Krebicas filmu AEIOU - Īsa pamācība mīlestības alfabētā.

Iepriekšējā European Film Challenge uzvarētāja Seleste Solovjova-Vlasova par pieredzi Kannu kinofestivālā dalās intervijā žurnālam Ir: “Esmu visai kautrīga, daudz nepiedalos konkursos, taču nolēmu izmantot iespēju. Tur pavadītā nedēļa ir bijis labākais piedzīvojums dzīvē. Piemēram, unikālā iespēja būt režisora Vesa Andersona The French Dispatch pirmizrādē. Interese par to bija tik liela, ka uz filmu netika ielaisti pat daudzi žurnālisti un nozares profesionāļi, taču, pateicoties zelta biļetei, es biju vienā zālē ar filmas veidotājiem."

Konkursu atbalsta programma Radošā Eiropa MEDIA.

Plašāka informācija: www.europeanfilmchallenge.eu/lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja