Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kinoteātrī Forum Cinemas norisināsies filmas Afroizmisums seanss ar komiķes Lydia stendapu

Kinoteātrī Forum Cinemas sadarbībā ar Kino Bize trešdien, 19. aprīlī, plkst. 19.00 norisināsies komēdijas Afroizmisums (African Desperate, 2022) īpašo seansu, pēc kura skatītājus priecēs Latvijā pazīstamās (Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli) stāvizrāžu komiķes Lydia stendaps. Notikums ir daļa no pavasara kino programmas Black Matters. Laikmetīgās melnās* balsis kino, kas tiek īstenota kinoteātros visā Latvijā.

Šopavasar ar laikmetīgu kino programmu un īpašiem pasākumiem Kino Bize sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā aicina iepazīt "melnās*" identitātes pasaules kinematogrāfā un rīko īpašus kino notikumus visā Latvijā.

19. aprīlī kinoteātrī Forum Cinemas pēc filmas Afroizmisums seansa uzstāsies stendapa komiķe Lydia, sniedzot skatītājiem iespēju sastapties ar viņas sauso un trāpīgo humora izjūtu, kurā savijas kurioza interese par kino mākslu un melnās* kultūras iespaidots skatījums uz sabiedrības reālijām pasaulē un Latvijas sabiedrībā.

Režisores Martinas Simsas debijas pilnmetrāžas filma, kas izrādīta arī Roterdamas kinofestivālā, ir aszobaina, melna humora pārpilna satīra par jaunas, tumšādainas mākslinieces identitātes meklējumiem, jaunību, pašizteiksmi, bailēm būt nesaprastai un nevajadzīgai, un, protams, vēlmi iemīlēties. Vai vismaz pamīlēties.

Filmas galvenā varone, Palasa, vienkārši ir ļoti, ļoti nogurusi – gan no pasniedzējiem, kas pašas diplomdarba izstādē uz viņu projicē rasu un sociālos stereotipus, gan no mākslinieciskajiem draugiem un kursabiedriem, kas runā klišejās un aizlienētos terminos. Visvairāk viņa gan, šķiet, ir nogurusi no sevis – neziņas, nespēka un pārsteidzoša narkotiku daudzuma. Priekšā pēdējā ballīte un cerība kaut ko no tā visa saprast.

Biļetes www.forumcinemas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja