Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoteātri K. Suns notiks ASV neatkarīgo filmu festivāls

Kinoteātrī K. Suns no 6. līdz 9. martam notiks ASV neatkarīgo filmu festivāls (US Independent Film Festival), kur uz lielā ekrāna tiks izrādītas izcilas un plaši atzītas ASV neatkarīgās filmas no pēdējās destmitgades, informēja Kino Kults pārstāve Līva Spandega.

Festivāla programmā ir iekļautas filmas, kuras ir izraisījušas rezonansi sabiedrībā, filmas kuras ir startējušas daudzas Holivudas karjeras, filmas, kurām ir ko teikt skatītājam, un filmas, kuras līdz šim nav bijis iespējams noskatīties Latvijā uz lielā ekrāna. Skatītājiem būs iespēja dzirdēt informatīvi izglītojošus ievadus pirms filmām un baudīt īsta ASV neatkarīgā kino atmosfēru.

Festivālā būs iespēja noskatīties piecas filmas. 6. martā plkst. 18.30 tik demonstrēta režisora Morgana Nevila filma Won't You Be My Neighbor? (2018)ASV reti kura bērnība ir pagājusi bez Freda Rodžersa bērnu raidījuma Mister Rogers' Neighborhood. Lai gan Rodžerss no pasaules atvadījās 2003. gadā, viņa popularizētās laipnības, godīguma, mīlestības un sirsnības idejas nav ne nieka zaudējušas aktualitāti arī mūsdienās. Par viņu stāsta šī dokumentālā filma, kas nosaukumu aizņēmusies no Rodžersa raidījumā dziedātās dziesmas.

7. martā plkst. 18.30 būs skatāma Debras Granikas 2010. gada filma Winter's Bone, kas stāsta par kādu apņēmīgu meiteni, kura izmisīgi cenšas atrast savu pazudušo tēvu, lai glābtu ģimeni no izlikanas no mājas. Šī drāma tā pa īstam iepazīstināja pasauli ar aktrisi Dženiferu Lorensu, sagādājot aktrisei pirmo, bet nebūt ne pēdējo nomināciju Oskara balvai.

8. martā plkst. 18.30 būs iespēja redzēt režisores Hlojas Žao filmu The Rider (2017). Filmas robežas starp mākslas un dokumentālo kino saplūst kopā nešķiramā veselumā — filma stāsta par jaunu kovboju, kurš pēc pārciestās galvas traumas ir spiests atrast sev jaunu vietu dzīvē, jo atgriešanās rodeo nozīmētu drošu nāvi. Filma ir balstīta galvenās lomas atveidotāja Breidija Džendro paša piedzīvotajā — Džendro pārcieta līdzīgu traumu, kad nokrita no zirga.

Savukārt plkst. 21 notiks režisora Marka Veba filmas (500) Days of Summer (2009) seanss. Šī lieliskā, sirsnīgā, saldsērīgā un godīgā filma pārsteidza gan ar savu nelineāro stāstījumu par kāda puiša un viņa sapņu meitenes attiecībām, gan ar lieliskajiem aktieru Džozefa Gordona-Levita un Zojas Dešanelas sniegumiem galvenajās lomās, gan ar savu lielisko skaņu celiņu, liekot visiem vēl ilgi klausīties The Smiths pēc filmas noskatīšanās.

9. martā plkst. 18.30 notiks filmas Sorry to Bother You (2018, rež. Būts Railijs) seanss. Amerikāņu repera un aktīvisa Būta Railija debijas filma ir melni komisks stāsts par kādu afroamerikāņu vīru, kurš, sākot strādāt telemārketinga uzņēmumā, veicot zvanus, izmanto baltādainiem cilvēkiem raksturīgu akcentu, lai gūtu lielākus panākumus darbā. Bet laika gaitā viņš atklāj korporatīvu sazvērestību ar patiešām negaidītām sekām.

Festivāla seansi ir bez maksas, skatītājiem, izņemot biļetes, ir jāsamaksā tikai Bez Rindas komisijas maksa. Filmas būs skatāmas angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes uz visiem seansiem pieejamas: https://ej.uz/uiff.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja