Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kinoteātrī K.Suns Dziesmu svētku laikā izrādīs Latvijas filmu programmu

Tuvojoties Dziesmu un deju svētkiem, kinoteātrī K. Suns apkopota jaunu un ievērības vērtu Latvijas filmu programma, kas skatītājiem būs pieejama no svētku pirmās dienas – 30. jūnija. Programmā gan pēdējā laika populārākās spēlfilmas, gan dokumentālais kino un animācija, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Kinoteātra K. Suns svētku programmā ir desmit Latvijas filmas, šobrīd seansi saplānoti līdz 6. jūlijam, bet kinoteātra darbinieki ir gatavi demonstrēšanu pagarināt, ja skatītāju pieprasījums būs liels.

Izlasē ir sešas spēlfilmas, starp tām arī divu pēdējo gadu populārākās Latvijas filmas – 2022. gadā visvairāk skatītāju kinoteātros pulcināja Viestura Kairiša nesenās vēstures stāsts, barikāžu laikā risinātā jauniešu drāma Janvāris (2022, kinoteātrī K.Suns seansi 1., 2. un 5. jūlijā), kas izpelnījusies arī plašu starptautisku ievērību un balvas festivālos, bet 2023. gada sākumā kinoteātros vislielāko skatītāju interesi iekaroja režisores Ināras Kolmanes vēsturiskā drāma Mātes piens (2023), kas veidota pēc Noras Ikstenas populārā romāna motīviem (kinoteātrī K.Suns seansi 1., 2. un 4. jūlijā).

Kinoteātra K.Suns svētku izlasē iekļautas vēl vairākas Latvijas filmas, kas augstu novērtētas starptautiskajā apritē – režisores Lindas Oltes debija Māsas (2022) saņēmusi balvas vairākos festivālos un arī Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par labāko spēlfilmas režiju un labāko otrā plāna lomu (seanss 3. jūlijā), savukārt režisores Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filma Mans laulību projekts (2022) saņēma visas trīs Lielā Kristapa balvas animācijas kategorijās, jau pabijusi vairāk nekā 80 kinofestivālu programmās un izrādīta 24 Francijas pilsētu kinoteātros (seanss 2. jūlijā).

Tepat Latvijā par vienu no visu laiku populārākajiem kopražojumiem kļuvusi vēsturiskā drāma Suflieris (2022) – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopražojums, kurā nozīmīgas lomas spēlē Latvijas aktieri Kaspars Znotiņš un Agnese Budovska. Arī sižetiski filma attiecināma tiklab uz Igaunijas, kā Latvijas vēsturisko situāciju, jo notikumi risinās 20. gs. 30. gadu beigās, kad Vācija un PSRS paraksta vienošanos, nododot Baltijas valstis un Somiju Staļina režīma varā (kinoteātrī K.Suns seansi 30. jūnijā un 6. jūlijā).

Svētku programmā iekļauta arī režisora Jura Poškus jaunākā spēlfilma Saule spīd 24 stundas (2023) ar aktieri Andri Keišu galvenajā lomā – komisks piedzīvojumu stāsts par pusmūža krīzi un ceļojumu uz Ziemeļpolu (seanss 5. jūlijā). Sestā spēlfilma programmā – Staņislava Tokalova attiecību drāma Mīlulis (2022), kur kā kinoaktieris debitēja Kārlis Arnolds Avots (seansi 30. jūnijā un 6. jūlijā).

Latvijas filmu programmā iekļauts arī dokumentālais kino – klasiķa Ivara Selecka jaunākā filma Zemnieki (2022, seanss 4. jūlijā), Andreja Verhoustinska ar Lielo Kristapu apbalvotā filma Delle (2021, seanss 2. jūlijā) un Unas Celmas klasesbiedreņu stāsts 1960. gada meitenes (2023, seanss 1. jūlijā).

Programmas seansu saraksts ar filmu anotācijām – pielikumā.

Jāpiebilst, ka no 27. jūnija līdz 10. jūlijam arī kinoteātris Forum Cinemas piedāvā Latvijas kino – pēdējā laika populārāko Latvijas spēlfilmu izlasē apkopotas 13 filmas, plašāka informācija ŠEIT, bet Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv visā pasaulē bez maksas pieejama svētku programma No Jāņiem līdz Dziesmu svētkiem – dažādu gadu filmas par Dziesmu svētkiem portālā var noskatīties līdz 10. jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja