Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuvas kino centrs piešķīris fiansējumu splēfilmas Bille uzņemšanai

Lietuvas kino centrs atbalstījis filmu studijas Deviņi un režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilmas Bille veidošanu, šogad piešķirot 50 000 EUR lielu finansējumu minorās kopprodukcijas veidošanai, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Krstīne Matīsa.

Līdz ar to filma Bille, kas pamata finansējumu saņēmusi Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, tiks veidota kā Latvijas - Lietuvas kopražojuma filma.

Kopproducents no Lietuvas puses būs filmu kompānija Studija 2 un tās producents Kestutis Petrulis, kuram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze dažādu filmu veidošanā. Kopražojuma statuss ļaus piesaistīt Lietuvas filmu nozares profesionāļus filmas pēcapstrādes posmam – par piešķirtajiem līdzekļiem Lietuvas pēcapstrādes studijās šī gada rudenī plānots veikt filmas skaņas apstrādi un veidot daļu kompjūtergrafikas un vizuālos efektus.

Šis finansējums ir tikai daļa no nepieciešamā finansējuma filmas pēcapstrādei un pabeigšanai. Tāpēc turpinās arī papildus finanšu un sponsoru līdzekļu meklēšana un piesaiste arī Latvijā gan filmas montāžai, gan mūzikas komponēšanai, vizuālo efektu izstrādei un citiem pēcapstrādes darbiem. Filmas veidotāju komanda pateicas visiem jau esošajiem ziedotājiem un atbalstītājiem un aicina citus pievienoties.

Filmas Bille pirmizrāde paredzēta 2018. gada pavasarī, Latvijas Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kuru veido kopumā 16 pilnmetrāžas filmas, un pirmā no tām pirmizrādi piedzīvos jau 2017. gada augustā.

Bille ir filma visai ģimenei pēc Vizmas Belševicas darba motīviem. Daļēji autobiogrāfiskais romāns Bille par bērnību un bērna pasauli 20. gadsimta 30. gadu Latvijā ir viena no mūsu literatūras klasikas pērlēm, kas iekļauts Latvijas Kultūras kanonā.

Pilnmetrāžas spēlfilmas Bille radošās grupas pamatsastāvu veido filmas scenārija autori Evita Sniedze un Arvis Kolmanis, režisore Ināra Kolmane, operators Jurģis Kmins, māksliniece Ieva Romanova, kostīmu māksliniece Ieva Veita, grima māksliniece Gunda Zvirbule, rekvizītu māksliniece Dace Rožlapa, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova - Jēkabsone.

Galveno, mazās Billes lomu atveido Rūta Kronberga un Sofija Juška. Billes mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, tēva lomā – Artūrs Skrastiņš. Citas otrā plāna un epizodiskās lomas tēlo Gundars Āboliņš, Lolita Cauka, Pēteris Liepiņš, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Lilita Ozoliņa, Maija Doveika un citi pazīstami latviešu aktieri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja