Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LNSO koncertu Francijā demonstrēs Eiropā populārajā TV kanālā Arte

5. februārī plkst. 17.30 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Francijas turnejas laikā sniegs koncertu Nantes Kongresu centrā festivāla Trakās dienas ietvaros. Koncertu tiešsaistē rādīs populārais Vācijas-Francijas televīzijas kanāls Arte, informēja LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

LNSO uzstāšanās būs festivāla Trakās dienas (La Folle Journée) noslēguma koncerts.

Sava mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā LNSO šajā koncertā spēlēs Brāmsa Ungāru dejas, Dvoržāka Slāvu dejas, Hačaturjana Valsi un Zobendeju, Sensānsa Bakhanāli, Lista Nāvesdejā solists būs argentīniešu pianists Nelsons Gerners, savukārt Sensānsa Introdukcijā un kaprīzajā rondo solo spēlēs krievu vijolniece Aleksandra Konunova.

Sadarbībā ar kori Latvija LNSO atskaņos Borodina Polovciešu dejas un Orfa kantātes Carmina burana Ievadkori. 5. februāra koncertu vēl nedēļu pēc tiešraides varēs skatīties interneta vietnē: http://www.arte.tv/guide/fr/072446-001-A/la-folle-journee-de-nantes-2017 .

Pirmos koncertus Francijas pilsētas Nantes festivālā Trakās dienas, LNSO sniedza 1. februārī. Programmā līdzās Rahmaņinova un Čaikovska opusiem bija Artura Maskata Tango, kura atskaņojumu vainagoja autora parādīšanās publikai un sirsnīgas ovācijas, un Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis, kura atskaņojuma laikā zālē pilnīgi apklusa līdz tam visai intensīva bija klausītāju klepošana.

Festivāls notiek divdesmit trešo reizi, un šā gada tēma ir deja jeb “cilvēks un ritms”. Šajā festivālā piecu dienu laikā notiek aptuveni 350 koncertu, un LNSO Andra Pogas un Māra Sirmā vadībā piedalās deviņos koncertos ar septiņām dažādām programmām. Kopā ar orķestri uzstājas Valsts akadēmiskais koris Latvija, dziedātāji Liene Kinča, Ieva Parša, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis, vijolnieces Aleksandra Konunova un Sajaka Sjodzi, pianists Nelsons Gerners un akordeonists Artūrs Noviks.

Arte ir viens no ievērojamākajiem Eiropas kultūras kanāliem. Tas dibināts 1991. gadā, un tā saturu veido Vācijas un Francijas speciālisti no kanāla mītnesvietām Strasbūrā, Parīzē un Bādenbādenē. Arte interesējas par jaunākajiem notikumiem fotogrāfijas, dejas, mūzikas, cirka, vizuālās mākslas, filosofijas un modes jomā; kanāla redzeslokā ir notikumi pasaules vadošajos opernamos, koncertzālēs un teātros. 

LNSO Francijas turneja iekļauta Latvijas simtgades svinību starptautiskajā programmā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja