Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nacionālais kino centrs izsludina 1,4 miljonu eiro vērtu konkursu jaunu filmu uzņemšanas atbalstam

Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludina 2023.gada filmu ražošanas konkursu ar mērķi atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu, liecina informācija NKC tīmekļvietnē.

Konkursa finansējums ir 1 411 871 eiro apmērā, no kura spēlfilmu projektiem plānots piešķirt 643 925 eiro divām vai trīs filmām, septiņiem vai astoņiem dokumentālo filmu projektiem 488 294 eiro. Ar minēto summu varētu atbalstīt divas vai trīs īsmetrāžas, vai arī vienu vai divas īsmetrāžas un vienu pilnmetrāžas filmu. Ņemot vērā atbalstāmo filmu ražošanas plānus un finansējuma pieprasījumu, NKC ekspertu komisiju kompetencē ir noteikt citu atbalstāmo filmu skaitu.

Konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai, starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs, projektus, kuri saņēmuši filmu ražošanas, izņemot projektu attīstību, finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā un projektus, kuru ražošana ir jau uzsākta.

Konkursā neatbalsta pabeigtus projektus, televīzijas seriālu, izņemot animācijas filmu projektus, un raidījumu projektus, pasūtījuma filmu projektus un tādu filmu projektus, kas iecerētas kā cita darba sastāvdaļa, pornogrāfisku filmu projektus un tādu filmu projektus, kas nepamatoti atspoguļo vardarbību un satur cilvēka cieņu pazemojošu propagandu.

Projekti iesniedzami elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, kas tiek nosūtīts uz NKC e-adresi _DEFAULT@90000022100 vai, sūtot no portāla Latvija.lv, adresāta logā izvēloties NKC.

Projektu iesniegšanas termiņš ir līdz 17.aprīļa plkst. 23.59.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja