Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks Antona Doļina kinolektorijs Šerloks Holmss šodien: kas viņš ir?

Trešdien, 5.aprīlī, plkst. 19.00 kinoteātrī KSuns (Elizabetes 83/85) notiks Antona Doļina kinolektorijs Šerloks Holmss šodien: kas viņš ir? un unikāls, 1924. gadā uzņemtās mēmās filmas Sherlock Jr. seanss, informēja pasākuma rīkotāji.

Vakaru sāks neliels kinolektorijs, kuru vadīs stāstnieks, populārais kinokritiķis Antons Doļins – Šerloks Holmss šodien: kas viņš ir? Šerloks Holmss jau vairāk nekā 100 gadus apbur visu pasauli, bet slavenā detektīva piedzīvojumu ekranizāciju un dažādu variāciju skaits ir mērāms simtos. Kopā ar Antonu Doļinu tiks apkopots viss Šerloka Holmsa kinematogrāfiskais ceļš un meklēta atbilde, vai mūsdienu kinoindustrijā ir pieprasītas viņa fenomenālās deduktīvās spējas un britu harismātisms.

"Šerloks Holmss ir vispopulārākais pasaules kinematogrāfa varonis. Viņš ir apsteidzis pat Drakulu! Kur slēpjas Londonas detektīva noslēpums? Vai tas ir nemirstošā detektīvžanra pievilcība? Iespējams, Beikerstrītas ģēnija rakstura vai pat ārējā izskata īpatnības? Artūra Konana Doila izgudrotie interesantie sižeti? Taču kā literatūras īpašības pārtapa kinematogrāfiskās īpatnībās? Un svarīgākais: kas noteica Šerloka Holmsa unikālo dzīvotspēju, kādēļ katra paaudze atkal pakļaujas viņa valdzinājumam?" - Antons Doļins mēģinās piedāvāt savas atbildes uz šiem jautājumiem.

Pasākuma otrajā skatītāji uz lielā ekrāna redzēs Bastera Kītona slaveno, asprātīgo un pārsteidzošo komēdiju Sherlock Jr. Filmas centrā ir tūļīgs, iemīlējies kinomehāniķis, kas savos sapņos pārvēršas par izcilu izmeklētāju, Šerloka Holmsa sekotāju. Šerloks juniors ir smalka parodija par šabloniskiem detektīviem un vienlaikus – gudra pasaka par ideālo paralēlo pasauli, kurā ikviens no mums iegrimst aizmiegot. Filma pārsteidz ar tehniskām inovācijām un izciliem mākslinieciskiem atradumiem, bet galvu reibinošie triki, kurus Basters Kītons izpilda pats, vēl šodien pārsteidz un sajūsmina. Pakaļdzīšanās aina ir kļuvusi par viņa vizītkarti. Paņēmieni, kurus pirmais pielietoja Kītons - ieiešana no skatītāju zāles ekrānā un otrādi, savdabīga iekškadra montāža, leģendārā biljarda spēles aina – tā visa ir pasaules kinematogrāfa klasika. 


Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar surdotulkojumu austiņās latviešu valodā. Filmas ilgums: 45 minūtes.

Antona Doļina lektorijs notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Pasākums notiek festivāla Botānika ietvaros:  www.facebook.com/botanikafestival

Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://fb.me/e/r2SKGJlsu

Biļetes uz pasākumu pieejamas Biļešu servisa tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja