Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks Latvijas pirmizrāde filmai Atbrīvošanas diena par rokkoncertu Ziemeļkorejā

Kinoteātrī Kino Citadele SCAPE zālē, 24. martā, plkst. 19 kinofestivāla Spektrs ietvaros notiks Latvijas pirmizrāde režisora Uģa Oltes un Mortena Travika rokumentālajai filmai Atbrīvošanas diena, informēja filmas pārstāvis Uldis Cekulis.

Latviešu un norvēģu mākslinieku kopdarbs ir paradoksu pilns stāsts par pirmo rokkoncertu pasaules noslēgtākās totalitārā režīma valsts Ziemeļkorejas vēsturē.

Par pārsteigumu visai pasaulei bijušās Dienvidslāvijas kulta grupa Laibach kļūst par pirmo ārzemju rokmūziķu apvienību, kas jebkad koncertējusi izolētajā Ziemeļkorejā. Brīnums izrādās iespējams, pateicoties filmas režisora - sena grupas fana un aktīva kultūras diplomāta - šķietami utopiskajām ambīcijām. Saduroties ar stingru ideoloģiju un kultūras atšķirībām, grupa cenšas izvilkt savas dziesmas caur cenzūras adatas aci, lai drīkstētu atskaņot tās publikai, kas nekad agrāk nav dzirdējusi rokmūziku. Tikmēr uz robežas starp divām Korejām tiek uzstādīti propagandas skaļruņi, ieskandinot kara draudus.

Uz pirmizrādi Rīgā ieradīsies norvēģu režisors Mortens Traviks, kā arī grupas Laibach dibinātājs Ivans Novaks un soliste Mina Špilere.

Par filmu plašas recenzijas publicējuši nozīmīgie pasaules mediji Variety (ASV), The Guardian (Lielbritānija), mūzikas žurnāli MOJO (Lielbritānija) un Rolling Stone (ASV).

Līdz šim Oltes un Travika rokumentālo filmu redzējuši kinoskatītāji Zviedrijā, Norvēģijā, Kazahstānā, Nīderlandē, Itālijā, un šajā pavasarī plānotas pirmizrādes vairāk nekā 20 citās valstīs. 

Vienlaicīgi ar seansiem Latvijā Atbrīvošanas diena tiks demonstrēta arī Igaunijā un Lietuvā.

No 31. marta filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filma tiks izrādīta Rīgā kinoteātros Kino Citadele, Cinamon, Splendid Palace un K.Suns, Liepājā – kinoteātrī Kino Balle, Ventspilī – Kino Rio, Siguldā – Kino Lora, Cēsīs – Vidzemes koncertzālē, Valmierā – Kino Gaisma, Daugavpilī – Silverscreen un Rēzeknē – Silverscreen.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja