Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pabeigti animācijas darbi jaunajai filmai par suņumeiteni Loti

Filmu studijā Rija sadarbībā ar Eesti Joonisfilm pabeigti animācijas darbi trešajai pilnmetrāžas filmai par suņumeiteni Loti – Lote un pazudušie pūķi, Latvijā uz ekrāniem filma nonāks 2019. gada 4. janvārī, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Izgudrotāju ciemā ierodas zinātnieki Kārlis Jenots un Viktors Vīķis. Viņi piedalīsies sacensībās, lai noskaidrotu, kurš savāks vairāk senu tautasdziesmu. Abu lielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. To padzirdējušas, Lote un viņas mazā māšele Rozīte pošas ceļā, un piedzīvojumi var sākties!

Igaunijā filma Lote un pazudušie pūķi / Lotte ja kadunud lohed / Lotte and The Lost Dragons atbalstīta Igaunijas Filmu institūta Simtgades filmu programmā.

Filmu studijas Rija producents Vilnis Kalnaellis atklāj, ka galvenie darbi ir pabeigti – Latvijas talantīgie mākslinieki kopā ar Igaunijas studijas Eesti Joonisfilm animatoriem ir uzzīmējuši filmu. Tuvākajā laikā trešā Lotes filma tiks ieskaņota, par filmas dialogiem ir atbildīgi Andris Akmentiņš un dziesmu autors Renārs Kaupers, par skaņas kvalitāti rūpēsies Andris Barons. Igaunijas un Latvijas kopražojuma filmas Lote un pazudušie pūķi režisori ir Lotes senie paziņas Janno Poldmā un Heiki Ernits, scenārijs tapis kopā ar populāro bērnu rakstnieku Andrusu Kivirehku.

Kā uzsver producents, studiju Rija un Eesti Joonisfilm veiksmīgas sadarbības rezultātā top jau trešā pilnmetrāžas animācijas filma – pirmās divas ir Lote no Izgudrotāju ciema (2006) un Lote un Mēness akmens noslēpums (2011). Suņumeitenei Lotei šogad aprit 15 gadi, un viņa pozitīvi iedvesmo bērnus un viņu vecākus ne tikai Latvijā un Igaunijā, bet arī vēl vairāk nekā 40 valstīs – piemēram, Francijā pašlaik 37 lielās un mazās pilsētās (Parīzē, Nicā un citur) ar panākumiem jau atkārtoti izrādīta pirmā filma Lote no Izgudrotāju ciema, un filmas izplatītāji plāno, ka aptverto pilsētu skaits pārsniegs simtu.

Filmu Lote un pazudušie pūķi kinoteātros visā Latvijā demonstrēs no 4. janvāra. Filmu finansē Igaunijas Filmu institūts, Nacionālais Kino centrs, MEDIA, Shortcut, Estonian Public Broadcasting.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja