Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Publicēts Aika Karapetjana psiholoģiskā trillera Pirmdzimtais treileris

Aika Karapetjana jaunākā pilnmetrāžas filma – psiholoģiskais trilleris Pirmdzimtais, kas tapis Studijā Lokomotīve, – būs skatāma kinoteātros visā Latvijā no 29. septembra. Pirmais filmas treileris sniedz ieskatu notikumos, kurus izspēlē aktieri Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

Pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas pusmūža arhitekta Franča mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenais varonis sāk saskatīt sakarības starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.

Kā atzīst Aiks Karapetjans, filma Pirmdzimtais uzdod jautājumu, ko nozīmē būt vīrišķīgam vīrietim mūsdienās. Tā stāsta par vīrieša bailēm, ka viņš savai dzīvesbiedrei nav gana labs, un par sievietes cerībām, ka, provocējot partneri, viņai izdosies tam palīdzēt cīnīties ar kompleksiem un bailēm un vienlaikus tuvināt to savam vīrieša ideālam. Viss savijas ar kriminālu intrigu un mistikas devu. "Savā ziņā Pirmdzimtais ir gan antifeministisks, gan antišovinistisks trilleris – nostāja atkarīga no paša skatītāja," par savu jaunāko filmu saka režisors.

Filmas producents ir Roberts Vinovskis, režisors un scenārists – Aiks Karapetjans, operators Jānis Eglītis, komponists – Andris Dzenītis, mākslinieks – Aivars Žukovskis. Kinoteātros Latvijā šo psiholoģisko trilleri izrādīs no 29.septembra.

Aiks Karapetjans ir viens no savas paaudzes redzamākajiem režisoriem. Pirmdzimtais ir Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar Studiju Lokomotīve, producentu Robertu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti. Debijas filmas Cilvēki tur pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari starptautiskajā kino festivālā, otrā režisora spēlfilma-šausmu žanra darbs M.O.Ž izrādīja svarīgākajos žanra filmu festivālos Kanādā un ASV, daudzos nozīmīgos Eiropas festivālos, kā arī iekļauta ASV kinoteātru repertuārā. Paralēli darbam režisors ir iestudējis arī operas un teātra izrādes: Seviļas bārddzini un Faustu Latvijas Nacionālajā operā un Šekspīra Venēcijas tirgotāju Nacionālajā teātrī.

Studija Lokomotīve ir starp aktīvākajām filmu studijām Baltijā. Visas filmas, kas pēdējos gados tapušas studijā un sadarbībā ar partneriem Lietuvā un Igaunijā, savas starptautiskās pirmizrādes piedzīvojušas respektablos kino festivālos. Šobrīd norit darbs pie divām pilnmetrāžas animācijas filmām – leģendārās latviešu režisores Rozes Stiebras filmas Saule brauca debesīs, kas top programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei ietvaros, un Signes Baumanes filmas Mans laulību projekts. Iepriekšējo režisores filmu Akmeņi manās kabatās, kas tapusi sadarbībā ar Studiju Lokomotīve, Latvija izvirzīja ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars, un tā saņēma lieliskas kritiķu atsauksmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja