Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Purvciemā uzsākta Elzas Gaujas spēlfilmas Pastkarte no Romas filmēšana

Purvciema mikrorajona iedzīvotājiem par pārsteigumu, improvizētā pasta nodaļā uzsākta Elzas Gaujas otrās pilnmetrāžas filmas Pastkarte no Romas filmēšana.

Spēlfilma būs aizkustinošs divu padzīvojušu cilvēku mīlestības stāsts caur smiekliem un asarām. Stāsta centrā ir pastnieku pāris Ernests (Jānis Jarāns) un Alvīne (Indra Burkovska), kuru ilgi loloto sudrabkāzu ceļojumu uz Romu negaidīti aizēno Alcheimera slimība.

Producējošā studija Picture House sadarbībā ar studiju Riverbed un Latvijas Kultūras akadēmiju jūnijā uzsākusi režisores Elzas Gaujas otrās pilnmetrāžas spēlfilmas Pastkarte no Romas uzņemšanu. Filmas mākslinieces Ievas Kauliņas izveidotā "viltotā" pasta nodaļa Purvciemā jau izraisījusi vietējo iedzīvotāju apjukumu - filmēšanas laikā tiek regulāri klauvēts pie filmēšanas paviljona durvīm, pieprasot sniegt pasta pakalpojumus.

Filma salīdzinoši vieglā un ar humoru apveltītā valodā stāstīs par pastnieku pāra mēģinājumu īstenot ilgstoši lolotu sapni par sudrabkāzu ceļojumu uz Romu — pāris uzsāk viegli krāpniecisku shēmu, krājot ceļojumu kompānijas izsludinātās loterijas kuponus lielos apmēros. Tomēr pastnieku sapnim par katru cenu tikt līdz Romai uzglūn neapskaužama problēma – Indras Burkovskas atveidoto tēlu Alvīni palēnām piemeklē Alcheimera slimība, kuru viņa kopā ar savu vīru Ernestu cenšas ignorēt, cik vien ilgi iespējams.

"Pat ja šajā konkrētajā stāstā tiks runāts tieši par alcheimeru, tēmas izklāsts attiecas arī uz tiem, kam nācies būt saskarsmē citām emocionāli smagām un neatgriezeniskām diagnozēm, kur tuviniekiem vienmēr ir dilemma – atzīt problēmu un to risināt vai izlikties nemanām un censties to dažādos veidos apiet. Lielākā daļa filmu, kas atspoguļo saskarsmi ar slimību, to rāda izteikti dramatiskā gaismā, tieši tāpēc man šķiet labs izaicinājums pastāstīt par alcheimeru ne tikai caur asarām, bet arī caur smiekliem – gluži kā dzīvē," atzīst režisore Elza Gauja.

Filmas scenāriju ciešā sadarbībā sarakstījušas režisore Elza Gauja un jaunā scenāriste Elizabete Lukšo-Ražinska (seriāli Tutas lietas, Emī un Rū, Ukulele u. c.); radošajā komandā ir arī operators inscenētājs Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kabish. Filma top sadarbībā starp vadošo filmu studiju Picture House, pieaicināto studiju Riverbed un Latvijas Kultūras akadēmiju, producenti ir Marta Šleiere, Uģis Riekstiņš un Andris Gauja. Plānots, ka filma pie skatītājiem nonāks 2023. gada pavasarī.

Režisore Elza Gauja 2022. gada pavasarī jau debitējusi ar pilnmetrāžas dokumentālo filmu Tikmēr Lucavsalā, bet septembra beigās paredzēta pirmizrāde Elzas Gaujas pirmajai pilnmetrāžas spēlfilmai Mamma vēl smaida (galvenajās lomās – Daiga Kažociņa, Baiba Broka, Anta Aizupe).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja