Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā filmētā krimināldrāma Nemirstīgais kļuvusi par Itālijas kases grāvēju

5. decembrī Neapolē pirmizrādi piedzīvoja itāļu filma Nemirstīgais/L’Immortale, kuras lielākā daļa filmēta šovasar Rīgā, informē studijas Baltic Pine Films producents Sergejs Serpuhovs.

Filmas demonstrēšanas pirmajā dienā Itālijā to noskatījās 87 tūkstoši skatītāji, tādējādi biļešu tirdzniecībā iekasējot aptuveni 602 000 eiro. Ar šiem rādītājiem filma ir uzstādījusi jaunu Itālijas filmu rekordu, pārspējot arī daudzus Holivudas grāvējus. 

Filmas sižets atspoguļo galvenā varoņa, Itāļu mafijas autoritātes Čiro, piedzīvojumus Rīgā, spilgti parādot pilsētas ainavas. Filmas darbība norisinās dažādās pilsētas ielās, skaistās privātmājās un villās, nozīmīgos industriālos objektos, tostarp ostā un lidostā, augstceltņu kompleksā Z-Towers, pieczvaigžņu viesnīcā Gallery Park Hotel un vairākos Rīgas parkos. Zīmīgi, ka Nemirstīgais ir viens no nedaudzajiem ārzemju kino projektiem, kura sižets noris tieši Rīgā kā pilsētā, tādējādi sniedzot tai papildu atpazīstamību.

Līdzās filmas galvenajam aktierim - režisoram Marko Diamore (Marco D'Amore) - un Krievijas kinozvaigznei Aleksejam Gusovam, filmēšanā piedalījās vairāki latviešu aktieri: Gatis Gāga, Kaspars Kārkliņš, Dārta Danēviča, Anatolijs Fečins un operdziedātāja Sonora Vaice.

"Spēlfilma Nemirstīgais ir kā jauna, negaidīta nodaļa, kas papildina TV kompānijas SKY veidoto oriģinālo seriālu Gomorra, kas ir sasniedzis ārkārtīgi plašu skatītāju auditoriju visā pasaulē,” komentē Sergejs Serpuhovs, Baltic Pine Films producents.

Rīgā pilnus filmēšanas servisa pakalpojumus sniedza kompānija Baltic Pine Films. Šis ambiciozais projekts ienesa Latvijā vairāk nekā vienu miljonu eiro, sagādājot kārtējo iespēju vietējiem kino nozares profesionāļiem strādāt pie starptautiska projekta un turpinot popularizēt Latviju kā konkurētspējīgu filmēšanas vietu Eiropas kontekstā.

 

Top komentāri

Inga
I
Nu kā var rakstīt par L’immortale, ne ar vārdu nepieminot Gomorra seriālu -vienu no visvairāk skatītākajiem seriāliem pasaulē? Tas filmēts pēc R. Saviāno stāsta motīviem, un pats Saviāno ir arī seriāla scenārija autors. Sky veidotais seriāls pārdots jau vairāk kā 150 pasaules valstīs un ierindojas visvairāk pelnošo seriālu topā. Nemirstīgais Čiro, viens no diviem seriāla galvenajiem varoņiem, 3. sezonas beigās ‘mirst’ no labākā drauga rokas, tāpēc pilnmetrāžas filma Nemirstīgais sākotnēji bija iecerēta kā Gomorras sēriju prekvels un vēstīs kā Neapoles puika kļuva par pasaules klases gangsteri. Acīmredzot, filmēšanas gaitā scenārija plāni mainījās un šobrīd ir izziņots, ka 5. sezonā Čiro atgriezīsies. Visiem faniem par lielu pārsteigumu, pagaidu patvērumu slavenība ir atradusi Rīgā...
un
u
Ja jau Rīgā,kas ir Latvija tad kādēļ treilera 50 sekundē uz motorlaivas priekšgala plīvo lupata RUS karoga krāsās???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja